„Renault“ markės automobilių atstovės „Sostena“ padalinio vadovas Egidijus Gončarovas patvirtino, kad rinkoje jaučiamas gerokas pagyvėjimas. Augant paklausai ir gerokai ištuštėjus prekybininkų sandėliams, pavasarį užsakyto automobilio klientams tekdavo palaukti. E.Gončarovas atskleidė, kad vienu metu norimo automobilio užsakovams tekdavo laukti net iki penkių mėnesių.

Jei pirkėjai neišsirenka modelio iš sandėlio, šiandien užsakius automobilį, jo gali tekti laukti apie 2-3 mėnesius, mat visame pasaulyje padidėjusi paklausa, o gamyklas sustingdė vasaros atostogos. Bet, pasak E.Gončarovo, tiek palaukti klientai paprastai sutinka. „2-3 mėnesius laukti yra normalu, 5 - jau nebe. Bet nebuvo kitos išeities, nes stichija paveikė daugelį gamintojų“, - tvirtino jis.

„Toyota“ ir „Lexus“ markių automobiliais prekiaujančios įmonės „Mototoja“ direktorius Edmundas Poviliauskas tvirtino, kad šiuos japoniškus automobilius užsakovai dabar gauna dar greičiau nei ekonomikos pakilimo metu. Pasak jo, dalis modelių atgabenami per 3-5 dienas, o rečiau perkami modeliai pristatomi per 2-3 savaites, nors po žemės drebėjimo Japonijoje kai kurie pirkėjų užsakytų automobilių gamybos terminai buvo pailgėję 2-2,5 mėnesio. Dalis pirkėjų suprato, kad stichijos padariniai neišvengiami, bet kiti apsisprendė nepirkti automobilių, kai pailgėjo jų pristatymo trukmė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)