Naujojo modelio koncepcija bus pristatyta Los Andželo automobilių parodoje lapkričio mėnesį, o Didžiosios Britanijos rinkoje naująjį „vabalą“ bus galima įsigyti nuo 2011-ųjų gegužės. Dar po metų pasirodys ir kabrioleto versija.

Naujos kartos „Volkswagen Beetle“ bus gaminamas Meksikoje, Puebla gamykloje, kur šiuo metu nuo konvejerių rieda dabartinis „vabalas“ bei „Jetta“. Su pastaruoju modeliu „Beetle“ dalijasi priekinių varančiųjų ratų sistema ir kitais techniniais komponentais.

Gamintojai žada, kad naujasis „Beetle“ turės ilgesnę važiuoklės bazę nei dabartinis modelis, todėl bus erdvesnis. Bagažinės tūris bus 250 l. „Volkswagen“ tikisi, kad atnaujinto dizaino „vabalas“ dėl pirkėjų simpatijų varžysis su BMW koncerno gaminamais „Mini“ markės automobiliais.

„Beetle“ variklių gamą sudarys benzininiai 1.2 l (105 AG), 1.4 l (160 AG) ir 2.0 l (210 AG) varikliai. Dyzelinių agregatų pasiūla bus 1.6 l (105 AG) ir 2.0 l (140 AG). Ateityje taip pat planuojama sukurti ir hibridinę „vabalo“ versiją, kuri naudos Detroito parodoje pristatyto „Compact Coupe“ modelio hibridinę sistemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją