Dabartinis „Auris“ buvo kritikuojamas dėl blankios išvaizdos, tad dabar „Toyota“ tvirtina, kad naujokas pasižymės „aštresniu, labiau išskiriančiu dizanu, kuris atspindi naują „Toyota“ veidą“.

Naujos kartos modelis bus žemesnis, ilgesnis ir lengvesnis už pirmtaką. „Toyota“ sumažino aukštį 55 mm ir taip suteikė „Auris“ veržlesnę išvaizdą, pagerino aerodinamines savybes bei sumažino degalų sąnaudas. Gamintojų teigimu, automobilis svers iki 40 kg mažiau, o bagažinės talpa padidės iki 360 l.

Kaip ir anksčiau, naujasis „Auris“ turės benzinines (1.33 l ir 1.6 l), dyzelines (1.4 l ir 2.0 l) ir hibridinę versijas. „Toyota“ tikisi, kad apie trečdalį pardavimų sudarys hibridai. Visos „Auris“ versijos bus gaminamos Burnastono gamykloje, Anglijoje.

„Auris“ Europos rinkoje konkuruos su tokiais modeliais kaip „Volkswagen Golf“ ir „Ford Focus“. Oficialus jo debiutas įvyks Paryžiaus automobilių parodoje rugsėjo 27 d. Čia laukiama ir naujos kartos „Golf“ premjeros.

Šiuo metu „Auris“ yra antras pagal populiarumą „Toyota“ modelis Europoje po „Yaris“. Per pirmą pusmetį europiečiai įsigijo 42 tūkst. šio modelio automobilių (20 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai). Palyginimui – populiariausio Europoje modelio „Volkswagen Golf“ pardavimai per pirmus 6 šių metų mėnesius siekė 244 tūkst. vnt. (-6 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)