Nepriklausoma „German Car Awards“ ekspertų komisija naujosios kartos „Astra“ ir „Astra Sports Tourer“ išrinko geriausiais kompaktinės klasės automobiliais Vokietijoje – jie gerokai aplenkė savo konkurentus šiame segmente. Iš 27 automobilių ekspertų ir žurnalistų sudarytą komisiją įtikino tiek naujoviškos saugos technologijos, kurias su naujuoju „Astra“ modeliu „Opel“ pristato plačiai kompaktinių automobilių pirkėjų auditorijai, tiek plati galios agregatų pasiūla, įskaitant elektrifikuotą iš tinklo įkraunamą hibridą – su juo „Astra“ vairuotojai pirmą kartą gali važiuoti ypač atsakingai, neteršdami aplinkos.

Komisijos nariai taip pat išgyrė „Astra“ akį traukiantį pažangų dizainą, vairavimo malonumą ir šio automobilio siūlomą kainos bei kokybės santykį. Prestižinis apdovanojimas oficialiai įteiktas per vakar vakare Vokietijos mieste Bad Diurkhaime vykusią ceremoniją.

Opel Astra

„Kompaktinių automobilių kategorijoje „Astra“ ir „Astra Sports Tourer“ pelnytas „Vokietijos metų automobilio“ titulas dar kartą įrodo, jog mūsų naujausios kartos modelis ne tik yra rimtas konkurentas, bet ir turi viską, ko reikia, kad taptų nugalėtoju pagal visus kriterijus“, – teigė „Opel“ vadovas Vokietijoje Andreas Marxas.

„Savo segmente „Opel Astra“ išsiskiria kaip tikrai universalus automobilis, kuris visais aspektais įtikino mūsų komisiją. Beje, tai pasakytina ir apie emocinius kriterijus, tokius kaip dizainas ir vairavimo malonumas, kuriais jis akivaizdžiai pranoko konkuruojančius modelius“, – tvirtino GCOTY komisijos narys Jensas Meinersas.

Patraukli išvaizda, maloni vairavimo patirtis

Vertinimo komisijos nariai kruopščiai ištyrė naująjį „Opel Astra“ atlikdami daugybę bandomųjų važiavimų. Buvo atsižvelgta į važiavimo ypatybes, praktiškumą, komfortą ir daugelį kitų aspektų. Šiose srityse naujausios kartos kompaktiškojo bestselerio pranašumai atsiskleidžia visu akivaizdumu. Elektrifikuotas iš tinklo įkraunamas „Astra“ hibridas, kurio galia siekia 133 kW/180 AG, o sukimo momentas net 360 Nm, dovanoja tikrą vairavimo malonumą (degalų sąnaudos: 1,0–1,1 l/100 km, išmetamo CO2 kiekis: 23–24 g/km; abiem atvejais nurodyti kombinuoto ciklo rodikliai pagal WLTP). Penkerių durų modelis nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 7,6 sekundės. Naujasis „Astra“ automobilis pirmą kartą gali važiuoti neišskirdamas į aplinką teršalų.

Opel Astra

Informacijos ir pramogų bei pagalbos sistemos intuityviai valdomos per naująją žmogaus ir mašinos sąsają (HMI) – aiškų visiškai skaitmeninį „Pure Panel“ prietaisų skydelį su itin plačiu jutikliniu ekranu ir keliais pagrindiniais (pavyzdžiui, oro kondicionieriaus) jungikliais. Modernios technologijos, tokios kaip adaptyvieji neakinantys priekiniai žibintai su 168 LED elementais užtikrina malonesnį ir saugesnį vairavimą, ypač tamsiuoju metų laiku. AGR („Aktion Gesunder Rücken e.V.“) sertifikuotos ergonomiškos vairuotojo ir priekinio keleivio sėdynės, pavyzdžiui, su „Alcantara“ apmušalais, leidžia mėgautis aukščiausio lygio komfortu.

„Vokietijos metų automobilio“ apdovanojimas šiemet teikiamas jau penktą kartą. Nepriklausoma ekspertų komisija, kurią šiuo metu sudaro 27 nariai, išrenka atitinkamų klasių nugalėtojus penkiose kategorijose – „Compact“, „Premium“, „Luxury“, „New Energy“ ir „Performance“. Konkurso dalyviai atrenkami remiantis objektyviais kainos ir prieinamumo rinkoje kriterijais. Rinkimai pirmą kartą surengti 2019 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją