Kol elektromobilio eksploatacija yra tris kartus brangesnė, nei įprasto automobilio su vidaus degimo varikliu, eksperimentai šioje srityje lieka tik akademijos ribose ir nesulaukia daug dėmesio iš paprastų vartotojų. Tačiau technikos revoliucijų patirtis liudija, kad išradėjai daug greičiau pasiekia savo tikslą, nei pranašauja skeptikai. Iš Anglijos atskriejo žinia, kad kompanija „EVInnovations“ pareiškė apie savo elektrinio krovininio automobilio „Bluebird City“ gamybą. Jo kaina neturėtų viršyti dyzelinu varomų automobilių kainos.

Tačiau kol kas kalbėti apie šį automobilį galima tik remiantis „EVInnovations” (EV) pažadais, kadangi keli sunkvežimio prototipai šiuo metu testuojami, o serijinė gamyba dar nepradėta. Iš vaizdo reportažų jau žinoma, kad 3,5 t bendros masės ir 1,7 t krovumo sunkvežimis bus trijų tipų. Skirsis ir kėbulas, ir transmisija: „City 1”, „City 2“ ir „City – Custom”. Planuojamas ir 18 t svorio modelis.

Vieną kartą įkrautas „Bluebird City“ galės pravažiuoti apie 65 km. Papildomos baterijos galės padidinti šį atstumą iki 120 km. Šio elektrinio sunkvežimio privalumas – galimybė grįžti į bazę ir labai greitai 3-4 minučių eigoje pakeisti baterijas. Maksimalus sunkvežimio greitis – 65-90 km/val. Kitas elektromobilio privalumas – gera trauka iš vietos, todėl problemų su prikabinamais kroviniais neturėtų būti.

Gamintojai teigia, kad automobilio kaina bus ekvivalentiška lengvųjų sunkvežimių „Ford Transit” ir „Mercedes Sprinter” tipo kainoms. Pardavimai bus pradėti jau šių metų rugsėjo mėnesį. Europos rinką EV išvys 2013 m. Ypatingai didelės viltys dedamos į Kinijos rinką, ketinama atidaryti biurą Šanchajuje bendradarbiaujant su vietine kompanija „Eagle Electric Vehicles”.

Kompanija „EV Innovations“ (buvęs pavadinimas „Hybrid Technologies“) yra viena iš elektromobilių kūrimo lyderių. Nuo 2005 m. jai vadovauja talentingas inžinierius Michael Boxwell, kuris parašė ne vieną knyga, taip pat šiais metais išleistą „Elektromobilių vadovą“. Šios kompanijos specialistai yra dirbę su tokiais modeliais kaip „PT Cruiser“, „Toyota Yaris“, „Smart Fortwo“, „Mini Cooper“, taip pat su motociklais ir skuteriais. Tarp kompanijos išradimų yra elektrinis sportinis automobilis „Liv Inizio“, galintis per 4 sekundes pasiekti 100 km/val. greitį ir pravažiuoti 320 km su įkrautomis baterijomis. Šios naujovės pagalba kompanija planuoja 2014 m. padidinti savo apyvartą iki 22,4 mln. svarų ir pelną iki 7,4 mln.