„Citroen DS3“ sukurtas kitąmet rinkoje pasirodysiančio naujos kartos C3 modelio platformos pagrindu. Gamintojai žada, kad tai bus pirmas DS „šeimos“ automobilis – vėliau žadama pristatyti ir DS4 bei DS5 modelius, sukurtus pagal ankstesnes C4 ir C5 versijas.

Pirmose debiutanto nuotraukose labiausiai dėmesį patraukianti dizaino detalė – slankiojantis stogas, kurį bus galima užsisakyti juodos, baltos, raudonos arba mėlynos spalvos.

„Citroen DS3“ bus komplektuojamas su vienu iš penkių variklių – dviejų dyzelinių (1,6 l, 90 ir 110 AG) ir trijų benzininių (95, 120 ir 150 AG) bei su 5 arba 6 laipsnių pavarų dėže. Abiejų dyzelinių versijų CO2 emisija sieks 115 g/km, o benzininių – nuo 136 iki 160 g/km.

Manoma, kad naujasis „Citroen DS3“ dėl pirkėjų simpatijų varžysis su MINI markės automobiliais bei „Fiat 500“ modeliu. Prancūzų mažylis rinkoje pasirodys 2010-ųjų pavasarį ir, neoficialiais duomenimis, turėtų kainuoti nuo 12,5 tūkst. svarų sterlingų (apie 50 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją