Daugumą į šalį iš užsienio atvežtų naudotų automobilių sudarė asmeninės paskirties transporto priemonės. Daugiausiai užregistruota „Volkswagen“, BMW, „Audi“ modelių. Perkamiausiais liepą buvo senstelėję „Volkswagen Passat“, „Audi A6“ ir 5 serijos BMW.

Anot tyrėjų, vidutinis pirmą kartą Lietuvoje registruojamų naudotų automobilių amžius siekė 11,4 metų, o trys iš keturių atvežtų – varomi dyzelinu. Pabrėžiama, kad dyzelinių automobilių dalis, lyginant šių metų liepos ir praėjusių metų liepos rezultatus, nežymiai, per 0,1 proc., ūgtelėjo.

Kur kas senesniais naudotais automobiliais nei atvežami iš užsienio prekiaujama Lietuvoje. Suskaičiuota, kad per liepą 22 tūkst. automobilių, jau įregistruotų Lietuvoje, pakeitė savininkus. Rezultatas, palyginti, 4,1 proc. menkesnis nei pernai tuo pat metu, tačiau vidutinis automobilių amžius – 15 metų.

Dažniausiai perparduodami buvo „Volkswagen Passat“, „Volkswagen Golf“ ir „Audi A6“ modeliai.

Iš viso nuo sausio iki liepos į Lietuvą buvo atvežta daugiau nei 106 tūkst. naudotų automobilių iš užsienio šalių. Tai 8,1 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Vidutinis naudotų automobilių amžius – 12 metų, dyzelinu iš jų varoma 74,5 proc. (pernai ši dalis buvo gausesnė – 75,1 proc.).

Dar 153 tūkst. naudotų automobilių, jau užregistruotų Lietuvoje, savininkai per šiuos metus keitėsi. Tai 2,6 proc. daugiau nei per tą patį laiką pernai. Vidutinis tokių automobilių amžius – 15,1 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)