Dėl jo teko uždaryti vieną iš bendrovei priklausančių gamyklų. Tokią informaciją pirmadienį pateikė Japonijos informacinė agentūra „Kyodo News“.

„Mitsubishi“ pripažino klastojusi automobilių ekonomiškumo rodiklius. Skelbta, kad suklastota per 600 tūkst. mažalitražių automobilių, kurie buvo parduoti tik Japonijoje, duomenys. Bendrovė sutinka netinkamą testavimo metodą naudojusi pastaruosius 25 metus – ilgiau, nei manyta iš pradžių. Tarp šių automobilių yra modelių, pagamintų varžovei „Nissan“, kuri ir atskleidė „Mitsubishi“ gudrybę.

Pasklidus informacijai apie machinacijas, abiejų įmonių pardavimai, pasak leidinio „Nikkei“, atitinkamai smuko 15 ir 22 proc.

„Mitsubishi“ teko sustabdyti skandalo paveiktų automobilių gamybą ir uždaryti savo gamyklą, kurioje jie buvo surenkami. Įmonės vadovybė nusprendė sumažinti atlyginimus 1,3 tūkst. savo darbuotojų.

Dabar svarstomos galimybės išmokėti kompensacijas daugybei „Mitsubishi“ tiekėjų, kurių vertybinių popierių kainos taip pat krito žemyn nuo balandžio 20 d., žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie kilusį skandalą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)