„SLS AMG Black Series“, kurio bendroji masė siekia 1 550 kg, galios ir svorio santykis yra 2,45 kg/AG. AMG 6.2 l darbo tūrio V8 variklis išvysto 631 AG (esant 7 400 sūkių per minutę) ir leidžia dinamiškiausiai „žuvėdrai“ iki 100 km/val. pagreitėti per 3,6 sek. , o jo maksimalus greitis siekia 315 km/val. Lyginant su SLS AMG (571 AG) išgautos papildomos 60 AG.

Penktasis „Black Series“ modelis seka 2006-ųjų „SLK 55 AMG Black Series“, 2007-ųjų „CLK 63 AMG Black Series“, 2008-ųjų „SL 65 AMG Black Series“ ir 2011-ųjų „C 63 AMG Coupé Black Series“ pėdomis ir „juodąją seriją“ pakelia į naują lygį.

„Naujasis „SLS AMG Coupé Black Series“ yra tobulas projektas kaip 100 proc. perduoti technologijas ir inžinerinius sprendimus iš sportinių į gatvei skirtus automobilius. Mes sėmėmės įkvėpimo iš pasaulinės „SLS AMG GT3“ lenktyninio automobilio koncepcijos ir technikos sėkmės. Dėl daugybės lengvasvorių komponentų ir nuostabios važiavimo dinamikos, mūsų penktasis „Black Series“ modelis garantuoja gryną, tikrą „važiavimo galią“. SLS AMG Coupé Black Series yra ekstremalus pasirinkimas greitoms trasoms ir itin emocionali vairavimo patirtis“, – sako „Mercedes-AMG“ padalinio vadovas Ola Källeniusas.

Mažas svoris yra kertinė detalė: „SLS AMG Coupé Black Series“, kurio bendroji masė yra 1 550 kg, ne tik 70 kg lengvesnis už SLS AMG, bet ir pasižymi geriausiu galios ir svorio santykiu už visus iki šiol išleistus „AMG Black Series“ modelius. Šis rodiklis, siekiantis 2,45 kg/AG, prilygina automobilį sportinėms mašinoms. Tokį santykį pavyko pasiekti sistemingai taikant AMG Lightweight Performance strategiją: daugybė kėbulo elementų, pavyzdžiui, variklio dangtis, pertvara už AMG sportiškų sėdynių, išilginis tunelis bei kardaninis velenas tarp variklio ir pavarų dėžės pagaminti iš autosporte naudojamo anglies pluošto. Lyginant su 26,6 kg svorio analogiška detale, pagaminta iš aliuminio, tunelis sveria tik 13,3 kg. Kaip ir anksčiau, galia tarp variklio ir pavarų dėžės su dviem sankabomis, sumontuotos tarp galinių ratų, perduodama iš anglies pluoštu sustiprinto plastiko pagamintu velenu, sveriančiu tik 4,7 kg. Tokio plastiko analogais pakeista visa eilė aliumininių rėmo detalių. Dar 8 kg „sutaupė“ ličio-jonų akumuliatorius, užėmęs įprastinio vietą.

„SLS AMG Coupé Black Series“ pasirodys rinkoje 2013-ųjų birželį, automobilio kainos gamintojai kol kas neatskleidė.