Bent jau taip teigia kompanijos „Daimler“, gaminančios „Mercedes“ automobilius, vadovas Dieteris Zetsche, pasisakęs šią savaitę vykstančios tarptautinės automobilių parodos Frankfurte metu.

„Mes neplanuojame tapti „Foxconn“ (didžiausia „Apple“ produktų surinkėja – red.past.)“, – savo nuomonę išdėstė D. Zetsche.

Kaip skelbia „New York Times“, Frankfurto parodos metu didžiausias dėmesys ir yra skiriamas „Apple“ elektromobiliui bei žmogaus nevaldomam „Google“ automobiliui, nepaisant to, kad nė vienas gamintojas dar negali pasiūlyti automobilio su šiomis sistemomis.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Mercedes-Benz“ meta šešėlį ant „Apple“ elektromobilio planų. Kiek anksčiau šiais metais „Daimler“ vadovas teigė, kad jis nerimauja dėl „Apple“ automobilio tiek pat, kiek „Apple“ turėtų nerimauti dėl „Mercedes-Benz“ išmaniojo telefono.

Be to, „Apple“ visai neseniai nuviliojo dirbti prie paslaptingo projekto vieną svarbesnių „Mercedes“ inžinierių Johanną Jungwirthą.

Jau kurį laiką sklinda kalbos, kad „Apple“ savo elektromobilio projekte į partnerių gretas gali priimti „BMW“, kurios modelis „i3“ gali tapti technologijų kompanijos naujojo kūrinio pagrindu.