Šiame visiškai naujame modelyje suderintas daugiafunkciškumas, didelė salono erdvė ir aukščiausio lygio įranga. Gausūs standartiniai komforto ir saugos sprendimai T klasės modelį paverčia šiuolaikišku ir patikimu palydovu, atliepiančiu dinamiško gyvenimo būdo poreikius.

Naujasis T klasės automobilis iš tolo atpažįstamas kaip „Mercedes-Benz“ šeimos narys. Jo dizainas pasižymi subalansuotomis proporcijomis, o ryškios ratų arkos pabrėžia automobilio dinamiškumą.

Nors automobilio išmatavimai yra nedideli, jo salonas pasižymi erdvumu. Penkių vietų T klasės automobilio ilgis – 4498 mm, plotis – 1859 mm, o aukštis – 1811 mm. Vėliau pasirodys ilgesnės bazės variantas, kuriame bus septynios sėdimos vietos. Standartinės bazės versijoje bagažo skyriaus talpa gali būti nuo 520 iki 2127 litrų.

Vienas iš T klasės privalumų, dėl kurio šeimų ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjų kasdienybė taps patogesnė – itin žemas, vos 561 mm siekiantis automobilio slenkstis. Per stumdomas duris abiejose automobilio pusėse patogu patekti į saloną, ypač siaurose gatvėse ar automobilių stovėjimo aikštelėse.

Daugiau nei metro aukščio durų anga taip pat leidžia be vargo įtaisyti kėdutes mažiesiems keleiviams, paaugusiems vaikams – įlipti ir išlipti. Prireikus šias šonines duris galima naudoti pakrauti sportinę įrangą, pavyzdžiui, dviračius ar snieglentės.

Galines sėdynės čia sulenkiamos beveik iki bagažo skyriaus grindų lygio. Dėl to automobilio salonas pritaikomas įvairiems poreikiams, kurie gali kisti kelis kartus per dieną.

Gausi standartinė įranga

Į standartinę T klasės automobilio įrangą įeina MBUX informacijos ir pramogų sistema su 7 colių jutikliniu ekranu ir išmaniųjų telefonų integracija, lietimui jautrus valdymas ant vairo, oro kondicionierius, užvedimas be rakto, prietaisų skydelis su 5,5 colio spalvotu ekranu, taip pat reguliuojamo aukščio vairuotojo sėdynė, uždara daiktadėžė ir kišenės priekinių sėdynių atlošuose.

Šiame automobilyje yra ir belaidžio įkrovimo galimybė, dvi USB sąsajos centrinėje konsolėje, tolimųjų šviesų asistentas ir LED priekiniai žibintai.

Automobilis jau parengtas naudotis daugeliu „Mercedes Me Connect“ skaitmeninių paslaugų. Tarp jų – nuotolinė automobilio būsenos patikra bei nuotolinis durų užrakinimas ir atrakinimas.

Sauga: pagalbinės sistemos ir septynios saugos oro pagalvės
T klasės automobilio standartinėje įrangoje įdiegta daugybė saugumo priemonių. Tai – įspėjimo apie padangų slėgio sumažėjimą, įkalnės įveikimo, šoninio vėjo, įspėjimo apie nuovargį, aktyvioji eismo juostos išlaikymo, aklosios zonos ir greičio ribojimo pagalbinės sistemos.

Čia taip pat įrengtos septynios oro pagalvės, saugančios visus automobilio keleivius. Pavyzdžiui, stipraus šoninio smūgio atveju centrinė oro pagalvė išsiskleidžia tarp vairuotojo ir priekinio keleivio sėdynių, ir taip sumažina dviejų keleivių kontakto riziką.

Be to, standartiniai vaikiškų sėdynių ISOFIX tvirtinimo įtaisai įrengti ir ant galinių sėdynių, ir ant priekinės keleivio vietos. Saugumo sumetimais įdiegta automatinė vaikų sėdynių atpažinimo sistema. Ji užtikrina, kad priekinio keleivio oro pagalvė būtų išjungta, kai automobilyje yra mažasis antrasis pilotas.

Taupūs šiuolaikiški varikliai

T klasės automobilis pradžioje siūlomas su 1,3 litro tūrio benzino ir 1,5 litro tūrio dyzelino varikliais. Kiekvienas šių variklių turi dvi galingumo versijas. Benzininio variklio versijos yra 102 ir 131 AG, išvysto 200 arba 240 Nm sukimo momentą. Dyzelinio variklio modifikacijos yra 96 ir 116 AG, atitinkamai išvysto 260 ir 270 Nm sukimo momentą.

Šie keturių cilindrų varikliai išsiskiria dideliu sukimo momentu net ir žemų sūkių diapazone, bei optimaliais sąnaudų rodikliais. Siekiant dar spartesnio pagreitėjimo, pavyzdžiui, lenkiant, 116 AG dyzeliniame modelyje įdiegta „Overpower/Overtorque“ funkcija, kuri trumpam padidina galią iki 121 AG, o trauką – iki 295 Nm sukimo momento.

Visi varikliai taip pat derinami su „ECO start/stop“ funkcija. Abi dyzelinės versijos ir galingesnė benzininė versija gali būti komplektuojami su šešių laipsnių mechanine arba su septynių laipsnių dviejų sankabų automatine pavarų dėže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją