Toks "sprogimas" kelia ir tam tikrų komplikacijų, viena iš jų kaip paprastu būdu identifikuoti visus gaminamus modelius ir pristatyti juos pirkėjams. Todėl nieko keisto, kad „Mercedes-Benz“ turėjo susidurti su pavadinimų sistemos pertvarkymo uždaviniu (mbforumas.lt rašė apie tai dar 2008-ųjų spalį). Pirmuoju tokių pastangų požymiu tapo 2009-aisiais vasarį ir gruodį pristatyti E klasės „Coupe“ ir „Cabriolet“, vėliau pasigirdo kalbų, kad CL klasė užleis vietą S klasės „Coupe“. Vis tik remiantis naujausiomis žiniomis, kuriomis pasidalino paprastai puikiai informuotas „Automobile Magazine“, Trikampė Žvaigždė turi kitą sprendimą.

Naujausiais duomenimis, „Mercedes-Benz“ išlaikys markės simboliais tapusių C, E ir S klasių sedanų pavadinimus. Savo vardus taip pat išsaugos SL ir SLK rodsteriai, o taip pat SLS AMG superautomobilis. Atskirai paminėtinas SLR, kuris taps prieinamiausiu grynakrauju AMG coupe. Tuo tarpu kitos klasės greičiausiai bus pervadintos.

Kupė ir kabrioletams planuojama rezervuoti raidžių kombinaciją CL, kuri bus papildyta "firminiu" segmentą identifikuojančiu simboliu. Pavyzdžiui ant subkompaktinės MFA platformos gaminamas naujasis keturių durų kupė, kurio debiuto laukiama dar šiemet, bus žymimas CLA (A klasė yra bazinis modelis ant MFA platformos). Pastebėtina, kad šis X117 pavadinimas jau nuskambėjo pokalbiuose su kai kuriais „Mercedes-Benz“ vadovais. Tokiu atveju CLC vardas, kuriuo paskutinį kartą vadinosi kompaktinis „Sports Coupe“, vėl grįš C klasės „Coupe“ modeliams, o E klasės „Coupe“ ir kabrioletas vadinsis CLE. „Mercedes-Benz“ marketingo specialistams dar teks nuspręsti kaip vadinsis dabar CL ir CLS žymimi coupe.

Kitas sparčiai besiplečiantis segmentas – visureigiai. Visai nesenai paskelbta, kad 2014-aisiais šią šeimą papildys „A klasės“ visureigis GLA. Kompaktinis modelis, dabar žinomas kaip GLK klasė, taps GLC. Nuspręsti ar „Mercedes-Benz“ visureigius simbolizuojantys visai nesenai naujos kartos modeliu praturtėjusi ML klasė taps GLE, o didysis ir prabangusis GL gaus naują GLS ženkliuką bus dar vienas nemenkas iššūkis – kaip visada tokie sudėtingi ir reikšmingi sprendimai paprastai nebūna itin paprasti.

Jei ši infomacija pasitvirtins, jau po keleto metų gatvėse pamatysime naujų ir jau pažįstamų modelių su neįprastais pavadinimais. Tiesa, 2008-aisiais gandai apie naują vardų sistemą nepasitvirtino, tačiau tai tik suteikia istorijai daugiau intrigos.