„Per artimiausius 20 metų nebus galima sukurti baterijų, su kuriomis automobilis nuvažiuotų daugiau nei 400 km“, – sakė T.Weberis.

Jis galvoja, kad dėl šios priežasties baterijas naudojančių elektromobilių populiarumas nedidės, nors gamintojai juos bus priversti gaminti siekiant mažinti aplinkos taršą.

„Mercedes-Benz“ šiuo metu dirba tobulindami tris B klasės automobilių versijas, varomas baterijomis, vandeniliu ir hibridiniu benzininiu-elektros motoru. Pirmoji versija, varoma baterijomis, rinkoje pasirodys 2012 m., o šiuo metu su pilnai įkrautomis baterijomis gali nuvažiuoti apie 145 km.

Frankfurto automobilių parodoje „Mercedes-Benz“ pristatė koncepcinę elektra varomą SLS modelio versiją. T.Weberio teigimu, šis elektromobilis galėtų kainuoti apie 200 tūkst eurų (apie 690 tūkst. Lt), tačiau kol kas dar tik sprendžiama, ar bus pradėta šio modelio gamyba. „Manome, kad pagaminsime ribotą skaičių šių elektromobilių“, – pridūrė „Daimler-Benz“ tyrimų ir plėtros vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją