„Mercedes-Benz“ tikisi, kad naujasis GLA padės markei pritraukti naujų, jaunesnių klientų. Jis konkuruos su tokiais padidinto pravažumo automobiliais kaip BMW X1 ir „Audi Q3“.

Gamintojai tikina, kad 4,41 m ilgio GLA bus įvairiapusis automobilis, kurio vairuotojas patogiai jausis tiek miesto gatvėse, tiek prastuose užmiesčio keliuose. Naujokas bus pirmasis „Mercedes“ modelis, kuriame įdiegta naujos kartos 4MATIC visų varančiųjų ratų sistema. Automobilis dalinsis ta pačia mažų modelių platforma, kurios pagrindu jau gaminamos A-, B- ir CLA-klasės.

„Mercedes“ atsotovų teigimu, apie pusė naujos kartos A-klasės pirkėjų anksčiau vairavo kitų markių modelius. Per pirmą pusmetį kompanija pardavė 173 362 A-, B- ir CLA-klasių automobilių.

„Todėl esu tikras, kad žaviu dizainu ir praktiškumu pasižymintis GLA pritrauks naujų „Mercedes“ klientų“, – sakė kompanijos pardavimų ir marketingo vadovas Joachimas Schmidtas.

Europoje „Mercedes-Benz“ GLA bus siūlomas su vienu iš dviejų benzininių (1.6 l/156 AG ir 2.0 l/211 AG) arba dviejų dyzelinių (2.2 l 136 arba 170 AG) variklių, kurie bus derinami su 6 laipsnių mechanine arba 7 laipsnių automatine pavarų dėže. Žadama, kad taupiausia „GLA 200 CDI“ versija bus su 2.2 l/136 AG „dyzeliu“, kuri vidutiniškai sunaudos 4,3 l/100 km degalų.

„Mercedes-Benz“ GLA kaina kol kas neskelbiama, automobilio užsakymai bus priimami nuo lapkričio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)