Tačiau dabar planuojama atšaukti automobilius ir Europoje bei Australijoje. Numatoma, kad dėl minėto defekto iš viso reikės remontuoti 514 tūkst. „Mazda3“ ir „Mazda5“ automobilių, kurie kai kuriose rinkose parduodami kaip „Axela“ ir „Premacy“. Atšaukiamos mašinos buvo pagamintos Japonijoje nuo 2007 iki 2008 m.

„Mazda“ atstovų teigimu, automobilių, turinčių vairo stiprintuvo defektą, vairuotojams „reikia daugiau fizinių jėgų vairuoti, tačiau tai nereiškia, kad automobiliai tampa nevaldomi“.

JAV dėl minėto defekto buvo užregistruoti 3 incidentai, kurių metu niekas nenukentėjo.

Europoje atšaukiama 70,6 tūkst. automobilių

„Mazda“ padalinys Europoje paskelbė, kad šiame žemyne dėl vairo stiprintuvo defekto reikės remontuoti šiuos nuo 2007 m. balandžio 2 d. Iki 2008 m. lapkričio 30 d. pagamintus automobilius: pirmos kartos „Mazda3“ (dyzelinė 1.6 MZ-CD arba benzininė 2.0 MZR versija) bei „Mazda5“ (su benzininiais 1.8 arba 2.0 MZR varikliais). Europoje iš viso atšaukiama 40 260 „Mazda3“ bei 30 242 „Mazda5“ automobilių.

Automobilių savininkai spalio mėnesį bus informuoti gamintojo atstovų. Nemokamas vairo stiprintuvo defekto šalinimas užtruks nuo 90 iki 110 minučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją