„Mazda“ atnaujino „trejukę“

Japonijos automobilių gamintojas „Mazda“ paskelbė, kad atnaujino „Mazda3” modelį. Kompanijos teigimu, konstruktoriai patobulino visus pagrindinius populiariausio modelio komponentus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Išoriškai „Mazda3“ radikaliai nepasikeitė, buvo atnaujinti priekinis ir galinis buferiai, rūko žibintai, galiniai žibintai, taip pat siūlomi naujo dizaino 16 ir 17 colių ratlankiai.

„Atnaujindami „trejukę“ mes pirmiausia orientavomės į važiavimo kokybę – tiek vairavimo, tiek komforto požiūriu. Norėjome, kad automobilyje bet kokiomis sąlygomis puikiai jaustųsi ir vairuotojas, ir keleiviai“, - pasakojo „Mazda3“ projekto vadovas Kenichiro Saruwatari.

„Mazda3“ gaminama dviejų tipų kėbulu – keturių durų sedanu arba penkiaduriu hečbeku. Taip pat siūloma ir „karštas hečbekas“ „Mazda3 MPS“, kuris, gamintojų teigimu, yra vienas galingiausių priekiniais ratais varomų automobilių rinkoje.

Pirkėjams siūlomi 8 skirtingi varikliai. Į jau minėtą MPS montuojamas 2.3 l darbinio tūrio turbininis benzininis 260 AG variklis, kurio sukimo momentas siekia 380 Nm. Ši versija iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,1 sek., o maksimalus greitis siekia 250 km/val.

Likusieji keturi benzininiai varikliai yra 1.6 ir 2.0 l darbinio tūrio, komplektuojami su 5 arba 6 laipsnių mechaninėmis, 5 laipsnių automatine arba 4 laipsnių „Activematic“ pavarų dėžėmis. Variklių galia – nuo 105 iki 150 AG.

„Mazda3“ taip pat galima įsigyti su vienu iš trijų dyzelinių variklių. 1.6 l darbinio tūrio variklio galia siekia 115 AG, o degalų suvartojimas 100 kilometrų kelio – 4,3 litro. Galingiausias „High Power“ 2.2 l darbinio tūrio agregatas pasiekia 185 AG ir 400 Nm sukimo momentą, o degalų suvartojimas neviršija 5,4 l/100 km. Tokio paties darbinio tūrio „Standard Power“ variklis yra 150 AG, tačiau ir degalų sunaudoja mažiau – 5,2 l/100 km.

Atnaujinta „Mazda3“Lietuvoje pasirodys po Naujųjų metų. Geriausiai Europoje parduodamas ir įvairių patikimumo konkursų laurus skinantis Japonijos koncerno modelis atnaujintas praėjus trims metams po antrosios kartos „Mazda3“ debiuto 2008-aisiais. Iki šiol parduota beveik 3 mln. „Mazda3“ automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją