„Automobilio kainą nurodžiau 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų). Netrukus sulaukiau Šveicarijos piliečiu prisistačiusio vyriškio laiško. Pasidomėjęs automobilio būkle, jis elektroniniame laiške nurodė, kad kaina jį tenkina ir patikino, jog pinigus perves iš anksto. Ir tik tuomet, kai esą pinigus gausiu, pasiimti automobilio atvažiuos jo patikėtinis“, – pažintį su menamu klientu prisiminė Vladas.

Vyriškis netrukus gavo dar keletą būsimo pirkėjo laiškų, kuriuose šveicaras pranešė, jog skubiai turėjo išvykti į Dramblio Kaulo Kranto Respubliką Vakarų Afrikoje, vėliau jis atsiuntė savo paso kopiją, o po kurio laiko pirkėjas užsiminė, jog už didelės sumos tarptautinį pinigų pervedimą neva numatyti nemaži mokesčiai, kuriuos jis pasiūlė pasidalyti perpus su „Toyota Avensis“ pardavėju.

„Klaipėda“ rašo, kad menamas pirkėjas atsiuntė klaipėdiečiui neva oficialų Dramblio Kaulo Kranto Respublikos Finansų ministerijos dokumentą, kuriame nurodyta, kad už tarptautinius pervedimus numatytas 480 eurų mokestis tiek pinigų gavėjui, tiek siuntėjui. Vladas pradėjo įtarinėti, kad automobilio pirkėju vyras gali tik apsimetinėti, o iš tiesų siekia išvilioti pinigus apgaule.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai įspėja gyventojus nepasitikėti ir neatlikti išankstinių tarptautinių pavedimų, susijusių su automobilių pardavimu, nes tokio pobūdžio sukčiavimai šiuo metu vyksta visame pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)