Italijos koncernas atskleidė kartu su kitu Italijos prabangos prekės ženklu – mados namais „Ermenegildo Zegna“ – sukurtą „Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna“ koncepcinį automobilį, taip pat pademonstravo „Alfieri 2+2“ koncepciją bei atnaujinto dizaino keturiais ratais varomą ištaigingą, bet universalų „Quattroporte S Q4“.

Naujieji modeliai papildys Italijos gamintojo siūlomą gamą išskirtinio dizaino ir techninių parametrų automobiliais. Tikimės, kad jie prisidės prie tolimesnio „Maserati“ augimo Lietuvoje ir kituose pasaulio kraštuose, kuris 2014 metais buvo itin ryškus, nes augo visas prabangių automobilių segmentas“, – sakė „Maserati“ prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Lukošiūnas.

Tęsia bendradarbiavimą su mados namais

Naujasis „Ghibli Ermenegildo Zegna Concept“ modelis pratęs „Maserati“ partnerystę su mados namais „Ermenegildo Zegna“– pernai šie pripažinti Italijos prekės ženklai pristatė riboto tiražo „Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition“ versiją. Šių automobilių išleista tik 100 vienetų. Atsižvelgdamas į tai, kad JAV rinkoje perkamiausias „Maserati“ automobilis yra „Ghibli“, gamintojas nusprendė pristatyti ir šio modelio išskirtinio dizaino versiją.

Trivero mieste (Italija) įsikūrę mados namai, bendradarbiaudami su „Maserati“ dizainerių ir inžinierių komanda, „Ghibli S Q4“ modeliui suteikė dar daugiau prabangos ir elegancijos, automobilyje panaudodami iki šiol nenaudotas medžiagas. Išorėje „Ghibli Zegna“ gavo išskirtinę į akis krintančią „Azzuro Astro“ spalvą – trijų sluoksnių dažymo technologija išgautas atspalvis, kuris, priklausomai nuo to, iš kurios pozicijos žiūrima, pereina nuo melsvos prie pilkšvos spalvos. Dažyme naudojami aliuminio pigmentai dar labiau pabrėžia modelio „raumeningas“ linijas. Prie kėbulo spalvos dizaineriai priderino ir prabangiai atrodančius „skysto metalo“ spalvos 20 colių ratlankius.

Kaip ir galima tikėtis, salone „Zegna“ dizainerių „pėdsakų“ dar daugiau: išskirtiniai sėdynių, durų, lubų, šoninių statramsčių apmušalai, grindų kilimėliai. Mados namai elegantiškumo ir prabangos suteikė naudodami kontrastingų spalvų itališką odą, 100 proc. Italijoje pagamintas natūralias medžiagas, šilką, blizgius anglies pluošto, aliuminio elementus. Kad modelis tikrai išskirtinis, rodo ir „Ermenegildo Zegna Edition“ žymės salone tarp vairuotojo ir keleivių sėdynių bei išorėje tarp priekinio ir galinio lango.

„Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Concept“ modelyje sumontuotas 410 AG (306 kW) galios V6 „Twin-Turbo“ variklis, kurio maksimalus sukimo momentas 550 Nm, taip pat „Q4“ keturių varančiųjų ratų sistema. Automobilis nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,8 sek. ir išvysto maksimalų 284 km/val. greitį.

„Maserati“ atstovas Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ teigia, kad nors „Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Concept“ kaina kol kas nėra paskelbta, išankstiniai užsakymai jau priimami. „Gamintojo patirtis rodo, kad dažniausiai ribotu tiražu išleidžiami „Maserati“ automobiliai išperkami per kelias savaites nuo jų išleidimo dienos“, – sakė „Maserati“ atstovybės vadovas.

Nauji modeliai papildys „Maserati“ arsenalą

Kitas pristatytas „Maserati“ šedevras – „Maserati Alfieri 2+2“ koncepcinis automobilis, kuris jau sulaukė pagyrų iš automobilių kolekcionierių, žiniasklaidos, klientų ir kitų industrijos entuziastų. Šis modelis sukurtas minint gamintojo šimtmetį. „Alfieri“ deri istoriniai „Maserati“ stiliaus bruožai ir ateities dizaino tendencijos. „Alfieri“ atrodo sportiškesnis nei dabartinis „GranTurismo“ modelis ir tai atspindi, kad „Maserati“ yra gimęs lenktynių trasoje. Gamintojas patvirtino, kad „Alfieri“ kupė modelis bus pristatytas 2016 metais, o netrukus po to debiutuos ir kabrioleto versija.

Šalia šių koncepcinių modelių, „Maserati“ pademonstravo ir 2015 metais pasirodysiantį atnaujintą „Quattroporte S Q4“. Jis pasižymės dizaino atnaujinimais, kurie leis suteikti savo pirkiniui daugiau sportiškumo arba solidumo. Tarp modelio išvaizdos naujienų – išplėsta išorės spalvų gama, papildyta naujomis išskirtinėmis spalvomis, didesnis ratlankių pasirinkimas. Salone pirkėjai galės rinktis skirtingas viršutinės ir apatinės panelių spalvų kombinacijas, apmušalų siuvinėjimus. Norintys pabrėžti modelio sportiškumą galės pasirinkti raudonos odos saloną.

„Maserati“ atstovai Lietuvoje praneša, kad „Alfieri 2+2“ kaina dar nėra skelbiama, o atnaujintos „Quattroporte S Q4“ versijos kaina prasideda nuo 109,8 tūkst. eurų (379 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)