Iki šiol toks rekordas priklausė „Hyundai“ automobilių gerbėjams. Jie buvo pasiekę, kad vienoje vietoje susirinkų 157 šios markės automobiliai.

„Smagu, kad rekordą ne tik pagerinome, bet tai padarėme labai įtikinamai – mūsų susirinko tris kartus daugiau“, – džiaugėsi automobilių klubo „BMW FAN“ narys, renginio „BMW Fan Grand Meet“ organizatorius Gedvydas Sakalas.

Prie Klaipėdos arenos suvažiavo BMW atomobiliai ne tik iš uostamkeisčio, kitų Lietuvos miestų, bet ir daugelio Europos šalių.

„Juos atvairavo užsienyje gyenantys lietuviai, kuriai labai myli BMW, todėl nepabūgo sukarti tūkstančius kilometrų, kad pas mus atvyktų“, – teigė G. Sakalas.

Renginio metu siekta ir dar vieno rekordo „Gausiausia vieno gamintojo automobilių vilkstinė“. Daugiau nei 600 BMW automobilių kolona pagrindinėmis miesto gatvėmis nuvažiavo daugiau nei 5 km. „Tiesą sakant, man kol kas nelabai aiškūs šio rekordo fiksavimo kriterijai. Tačiau visus duomenis pateiksime ir tikimės patekti į Lietuvos rekordų knygą“, – aiškino G. Sakalas.

Kai priešpiet į Klaipėdą ėmė plūsti BMW automobiliai, mieste kilo sumaištis. G.Sakalas juokavo, jog BMW automobiliai užkimšo autostradą, visas Klaipėdos gatves, vedančias arenos link. Reguliuoti eismą prireikė ir policijos pareigūnų pagalbos.

„BMW gerbėjų išties labai daug. Galima drąsiai teigti, jog šiuos automobilius tarp visų Lietuvos miestų labiausiai myli klaipėdiečiai. Neseniai organizavome tokį nedidelį suvažiavimą tik klaipėdiečiams. Į jį susirinko 212 automobilių. Kai toks suvažiavimas buvo organizuotas Kaune, į jį atvyko 125 BMW automobiliai“, – skaičius vardijo G. Sakalas.

Jo teigimu, BMW automobiliai yra tokie, kuriems nėra abejingų. Vieni juos dievina, kiti nekenčia, tačiau abejingų nėra. „Man pačiam BMW automobilis pats geriausias yra nuo tada, kai pradėjau kažką suprasti apie automobilius. Tai – klasė, komfortas ir sportiškumas“, – BMW gyrė pašnekovas.

Masiniame BMW automobilių suvažiavime buvo ir tokių, kurie pagaminti 1970 metais, ir tokių, kurie iš gamyklos išriedėjo tik šiemet.

Pasigrožėti išskirtiniais BMW automobiliai suplūdo minios žmonių, kuriems mašiinų savininkai noriai aiškino apie jų privalumus, atskleidė techninius niuansus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (754)