Štai praėjusių metų pabaigoje Lietuvoje įregistruotas visiškai naujas „Ferrari 812 Superfast“ modelis. Tiesa, ne raudonas, kas, atrodytų, įprasta šio ženklo automobiliams, bet geltonas. Po kapotu – 585 kW galios, 6,5 l darbinio tūrio V12 formos variklis, generuojantis 718 Nm sukimo momentą.

7 laipsnių dviejų sankabų pavarų dėžę turintis automobilis pasiekia 340 km/val. greitį, o žemiškesnę, 100 km/val. greičio atkarpą, pasiekia per 2,9 sek. Beje, teigiama, kad standartinę įrangą turinčio tokio modelio kaina prasideda nuo 330 tūkst. JAV dolerių.

Į Lietuvos kelius iškeliavo ir du, visiškai nauji, 8 serijos BMW kupė – „850 xDrive“ modeliai. Vienas, pastebi informaciją surinkusio transporto skelbimų portalo „Autoplius.lt“ komunikacijos vadovas Matas Buzelis, netgi turi vardinius valstybinius numerius. Tokio modelio pradinė kaina – 129 tūkst. eurų.

Tarp įspūdingų užregistruotų naujų automobilių – ir „Jeep“. Lietuvos keliais nuo praėjusių metų pabaigos važinėjasi „Grand Cherokee SRT“ modelis, kurio variklis – 344 kW galios.

Be to, pasipildė ir Lietuvoje registruotų „Bentley“ modelių arsenalas – užregistruoti du „Continental GT“ modeliai, kurių varikliai – 467 kW galios, ir vienas „ Bentayga“ visureigis, kurio W12 formos motoras generuoja 447 kW galią.

Atsirado ir pora naujutėlių „Mercedes-Benz“. Ypač prabangus S65 AMG modelis, kurio kaina Lietuvoje perlipa 200 tūkst. eurų. Taip pat užregistruotas ir G63 AMG modelis, kurio kaina prasideda nuo 150 tūkst. eurų.

Mercedes-Benz G klasė

Senas, tačiau naujas

Tarp užregistruotų įdomybių ir netikėti radiniai. Jais tampa seniai išleisti, tačiau, matyt, kadaise apleisti, užmiršti, o vėliau atrasti automobiliai. Tokie, nors ir kelių dešimčių metų amžiaus, įregistruojami kaip nauji ir pirmosios registracijos data tampa einamieji metai.

Tarp tokių modelių – „Moskvič 408“ automobilis, pagamintas 1965 m. Taip pat – 1976 m. laidos „Opel Kadett“ senolis bei 1986 m. laidos „Mazda 929“ modelis.

Egzotika – iš JAV

Daugiausiai įspūdingų ir prabangių automobilių atsivežta iš užsienio šalių. Ypač pamėgtas importas iš Rusijos ir JAV. M. Buzelis juokauja, kad lietuviai Rusijoje ieško prabangių „Mercedes-Benz“ modelių, o iš JAV atsiveža įvairius sportiškus automobilius.

Tokios taisyklės laikytasi ir praėjusių metų pabaigoje, tačiau iš JAV įsivežta kur kas daugiau benzingalviams įdomių automobilių. Pavyzdžiui, iš Rusijos į Lietuvą atsivežtas „Mercedes-Benz SL65 AMG“ kabrioletas, kurio variklis generuoja 493 kW galią.

Importo iš JAV kur kas daugiau. Pavyzdžiui, iš JAV į Lietuvą atkeliauja nemažai „Tesla“ modelių, vienas tokių – 568 kW galios „Tesla Model X“ – įregistruotas ir praėjusių metų gale. Tačiau JAV leidžia įsivežti ne tik itin ekologiškų ir galingų modelių, bet ir brutaliai galingų automobilių. Štai pernai Lietuvą pasiekė „Chevrolet Camaro ZL1“, po kurio kapotu – 427 kW jėgainė.

Tesla Model X

Iš JAV lietuviai atsivežė ir „Porsche 911 GT3“ su 350 kW galios varikliu, taip pat ir „Mercedes-Benz AMG GT S“ kupė su 375 kW galios jėgaine.

Tarp Lietuvą pasiekusių įdomybių yra ir „Dodge Charger SRT Hellcat“ – itin galingas amerikietiškas, 527 kW galios variklį turintis, modelis. Iš Vokietijos į Lietuvą atvežtas ir „Mercedes-Benz E63 S AMG“ – 588 kW galios variklį turintis modelis. O iš Bulgarijos atsivežtas ekstravagantiško dizaino „Lexus LC500“ modelis. Ryškiai geltonos spalvos 2018 m. laidos modelis, tikėtina, gatvėje tikrai bus pastebimas.

M. Buzelis pastebi, kad netrūksta ir BMW modelių, patobulintų M raide pažymėto padalinio. Į Lietuvą metų gale atkeliavo net keli X6 M visureigiai, vienas – X5 M. Atvežta ir M6, M3 modeliai, keli M4. Be to, sako ekspertas, nemažai užregistruotų ir maždaug 1990-aisiais pagamintų M serijos modelių, turėjusių 4 l V8 formos benzininius variklius.

Porsche 911 GT3

Šalys tolimos, automobiliai – įprasti

Žvalgomasi ne tik naujų automobilių – seni, ypač įdomesni modeliai, taip pat traukia. Pavyzdžiui, metų gale į Lietuvą parvežtas 1977 m. laidos „Mercedes-Benz 220d“ senolis.

Tarp įdomesnių įsivežtų modelių – „Marlin“, atkeliavęs iš Didžiosios Britanijos, juodai rudos spalvos. Nors daugiau informacijos „Regitros“ sistemoje apie šį modelį nėra, aišku, kad kalbama apie 1983 m. pradėtą gaminti modelį.

„Marlin“ – Didžiosios Britanijos sportinių automobilių gamintojas, įkurtas 1979 m. Per palyginus neilgą gyvavimo laiką, gamintojas buvo parduotas keliems skirtingiems savininkams. Paskutinis – „Avatar Sports Cars“ – įmonę įsigijo 2016 m.

„Marlin“ modelių gamybai naudoti pačių įvairiausių automobilių agregatai: ir „Honda“ varikliai, ir „Ford“ dalys, ir „Rover“ komponentai.

Taip pat į Lietuvą iš Danijos atsivežtas ir baltos spalvos „Toyota Supra“ modelis, pagamintas 1990 m., o iš JAV į mūsų šalį atkeliavo 1993 m. laidos „BMW 850i“ modelis.

Tačiau ne vien tik automobiliai būna egzotiški. Kartais egzotiškai atrodo ir valstybės, iš kurių jie atkeliauja. Tiesa, spėja M. Buzelis, kartais įdomiai įrašai atrodo tik popieriuje, mat tai – viso labo žmonių, registravusių transporto priemones, padaryta klaida.

Štai iš Afrikos, Zambijos, Lietuvą esą pasiekė „BMW 530d“ modelis, o iš Izraelio – 103 kW galios variklį turintis „Volkswagen Golf“. Iš Japonijos esą į Lietuvą atsivežtas BMW X5 visureigis, o iš Pakistano – 2007 m. laidos „Hyundai Tucson“. Sąraše yra ir Pietų Korėja: iš čia tariamai į Lietuvą atvežti net keli automobiliai, tarp kurių ir pats įprasčiausias „Audi A3“, ir BMW 320, ir „Smart ForTwo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)