Maserati“ flagmanu paskelbtas šeštos kartos „Quattroporte“ yra didesnis, lengvesnis, prabangesnis ir praktiškesnis nei kiti pripažinimo sulaukę „Maserati“ automobiliai. Nors „Maserati“ prabangaus sportinio sedano koncepciją sukūrė dar 1963 m., naujasis „Quattroporte“ išlaikė svarbiausius „Maserati“ bruožus: aukštą inžinerinę kokybę, superautomobilio charakteristikas bei prabangaus sedano komfortą.

Pagrindiniai „Quattroporte“ privalumai – galingas „Maserati“ variklis bei erdvus salonas. Automobilio dizaine dominuoja ilgas ir galingas priekis bei įgaubtos trišakės grotelės – tai svarbi jungtis tarp ką tik pristatyto „Quattroporte“ bei daugeliui jau gerai pažįstamo „Gran Turismo“.

„Maserati“ gali pasigirti naujai sukurta variklių gama. 3.8 l V8 ir 3.0 l V6 varikliai surenkami „Ferrari“ gamykloje Italijoje. Jie komplektuojami su aštuonių laipsnių automatinėmis „ZF“ pavarų dėžėmis.

„Maserati“ teigimu, V8 530 AG dviejų turbinų variklis naująjį „Quattroporte“ paverčia ne tik greičiausiu kada nors pagamintu keturių durų „Maserati“ automobiliu, tačiau ir galingiausiu bei ekonomiškiausiu kompanijos modeliu. „Maserati“ pavyko pagerinti automobilio degalų sunaudojimą bei C02 emisiją.

Su V8 3.8 l/530 AG varikliu automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,7 s ir pasiekia maksimalų 307 km/val. greitį. Tai 20 km/val. greičiau nei pirmtakas „Quattroporte Sport GT S“. 3.0 l/410 AG V6 su dviem turbinomis variklį turintis modelis su nauja keturių varančių ratų sistema „Q4 All-Wheel Drive“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,9 s ir pasiekia 285 km/val. greitį.

2012 m. „Maserati“ pasaulyje pardavė 6307 automobilius. Daugiausiai nupirkta „Gran Turismo“ modelių – 3176. Lietuvoje naujojo „Maserati“ kaina sieks apie 500 tūkst. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)