Idėja tiltui per Nemuną ties Jurbarku skirti skambų Šimtmečio vardą kilo Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD). Šią iniciatyvą palaikė ir Jurbarko rajono savivaldybė, surengusi skambias tilto vardo suteikimo iškilmes.

Jose dalyvavo ir Šakių rajono savivaldybės atstovai, pasidžiaugę, kad dabar Šakius ir Jurbarką sujungs skambiai pavadintas tiltas.

Tilto ilgis – 494 metrai. Jis prasideda valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 137 Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas 56,78 km ir baigiasi 57,28 km. Tiltas per Nemuną jungia Jurbarko miestą su pietiniame krante įsikūrusiais Kiduliais, t. y. Jurbarko ir Šakių rajonų savivaldybes.

1975 metų sausį pradėtas statyti tiltas eismui buvo atidarytas 1978 metų lapkričio 3 dieną. Simboliška ir tai, kad tada jam buvo suteikta 100 metų garantija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)