Šią dieną amerikiečiai stengiasi sutikti su draugais ir šeimos nariais, tad tai pati populiariausia vasaros diena iškyloms. O Amerikos automobilių asociacija paskaičiavo, kad šių metų Liepos 4-ąją dieną į kelionę automobiliu išsiruoš daugiau kaip 34,8 milijonai amerikiečių, kurie vidutiniškai nuvažiuos 50 mylių (80 kilometrų) ir daugiau.

Tačiau bėda ta, kad tądien keliuose itin daug Nepriklausomybės dieną atšventusių neblaivių vairuotojų, todėl neišvengiami tragiški eismo įvykiai. Pasak statistikos, per penkerius metus nuo 2008 iki 2012 metų liepos 4-ąją JAV keliuose žuvo 637 žmonės. Tai yra daugiau nei 127 žmonės kiekvieną Liepos 4-ąją dieną, kada yra švenčiama JAV nepriklausomybės diena.

Antroji avaringiausia metų diena JAV keliuose – pirmoji Naujųjų metų diena. Tądien vidutiniškai eismo įvykiuose žūva daugiau nei 122 žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)