LEA primena, kad nuo rugsėjo 7 d. iki 2023 m. vasario 28 d. (arba kol užteks lėšų) vyksta kvietimas gyventojams teikti paraiškas įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigas individualiuose namuose, soduose, privačiose automobilių parkavimo vietose daugiabučių namų kiemuose ir garažuose. Numatyta paskirstyti lėšų suma gyventojams – 6,208 mln. eurų.

Anot LEA, ji jau gavo 1361 gyventojų paraiškas, pagal kurias gyventojai planuoja įsirengti 1514 įkrovimo prieigų, o prašoma kompensavimo suma siekia apie 930 687 eurų.

Dauguma gyventojų (80 proc.) planuoja įsirengti prieigas ant sienos, kiti – ant žemės. Daugiabučių namų kiemuose ir garažuose planuojama įsirengti 409 įkrovimo prieigas, o individualiuose namuose/soduose – 1105.

Daugiausia paraiškų sulaukiama iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių miestų ir rajonų, Palangos miesto ir Trakų rajono savivaldybių gyventojų, tačiau po kelias paraiškas yra gauta ir iš Akmenės, Molėtų, Birštono, Ignalinos, Joniškio, Švenčionių, Anykščių, Kėdainių, Zarasų savivaldybių.

Taip pat LEA primena, kad už įsirengtą prieigą ant sienos individualiuose namuose/soduose gyventojui bus išmokama 497,20 eurų, ant žemės – 683,06 eurų. Įsirengiant įkrovimo prieigą privačiose automobilių stovėjimo vietose („parkinguose“) daugiabučių namų kiemuose ir garažuose, už prieigą ant sienos bus išmokama 718,79 eurų, už prieigą ant žemės – 1024,59 eurų.

Nuo 2022 m. spalio 28 d. iki 2023 m. vasario 28 d. (arba kol užteks lėšų) vyksta kvietimas juridiniams asmenims teikti paraiškas kompensuoti dalį jų įsirengiamų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų, skirtų jų darbuotojų reikmėms, išlaidų.

Juridiniai asmenys, norintys įrengti elektromobilių įkrovimo prieigas savo darbuotojų reikmėms, gali gauti nuo 595,78 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant sienos ir nuo 997,15 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant žemės. Juridiniams asmenims už elektromobilio įkrovimo prieigos (-ų) įrengimą kompensuojama 30 proc. nuo fiksuotojo įkainio, planuojama paskirstyti 4,309 mln. eurų.

Nuo kvietimo pradžios gautos ir vertinamos 56 paraiškos, pagal jas juridiniai asmenys planuoja įrengti 180 įkrovimo prieigų, prašoma kompensavimo suma siekia apie 142 053 eurų. Juridiniai asmenys planuoja daugiausiai prieigų įrengti ant žemės (70 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją