BMW 3 į rinką atkeliauja turėdamas skaitmeninį raktą, leidžiantį automobilį atrakinti išmaniuoju telefonu, bei atnaujintą „Connected Drive“ sistemą, kuri Lietuvoje, pradedant šiuo modeliu, veiks ir su visais BMW modeliais.

Kalbama ne tik apie modernias technologijas, bet ir galią. Pavyzdžiui, „BMW M340i xDrive“ yra galingiausias kada sukurtas trečios serijos modelis. Jame sumontuotas visiškai naujas šešių cilindrų benzininis variklis, pasiekiantis 275 kW/374 AG ir 500 Nm sukimo momentą. Automobilis turi „M Sport“ pakabą, stabdžių sistemą ir kitas „M Sport“ technologijas, padidinančias jo dinamiką. Iki 100 km/val. šis modelis įsibėgi per 4,4 sek.

„BMW M340i xDrive“ standartiškai komplektuojamas su atnaujinta 8 laipsnių „Steptronic“ transmisija. Norint startuoti maksimaliai sparčiai, galima naudoti „Launch Control“ funkciją. Nors automobilis yra varomas keturiais ratais, jo elgsena primena tipinius BMW, nes išmani „xDrive“ sistema didžiąją dalį galios perduoda į galinius ratus.

Trečios serijos modelių gamą papildo ir „BMW 330e“ sedanas, turintis ir benzininį, ir elektrinį variklius bei iš tinklo įkraunamas baterijas. Bendra tokios sistemos galia – 185 kW/252 AG, o trumpu periodu galima panaudoti variklių darbą didžiausiam našumui subalansuojantį „XtraBoost“ režimą, kuris padidina galią iki 215 kW. Iki 100 km/val. šis automobilis įsibėgi per 6 sek. bei pasiekia didžiausią 230 km/val. greitį. Vien elektra jis gali pasiekti 140 km/val. greitį.

Kartu su naujuoju 3 serijos BMW Lietuvoje pirmą kartą pristatoma „BMW Connected Drive“ paslauga, kuri nuo pavasario bus prieinama ir visuose kituose naujuose BMW modeliuose. Tai reiškia, kad išmanusis telefonas naujame modelyje galės pakeisti raktelį.

3 serijos BMW gali būti atrakinamas ir užrakinamas išmaniuoju telefonu, palaikius šį prie durų rankenėlės, o padėjus į bevielio krovimo vietą, galima užvesti automobilio variklį. Gamintojas akcentuoja, kad norint išmanųjį telefoną paversti skaitmeniniu raktu, reikės apsilankyti BMW atstovybėje ir atlikti kelis veiksmus norint jį aktyvuoti. Pabrėžiama, kad skaitmeninį automobilio raktą savo telefone gali turėti iki penkių įrenginių.

Naujus BMW 3 modelius jau galima užsakyti Lietuvoje, o klientus pirmieji modeliai pasieks kovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)