Šis modelis taip pat pateko ir į Lietuvos „Metų automobilio 2015” finalą, kuriame kitą šeštadienį, gruodžio 13 d., susirungs su kitais šešiais finalininkais. DELFI primena, kad Estijoje šiemet geriausiu išrinktas „Renault Twingo“. Beje, pastaruosius porą metų latviai ir lietuviai rinko tuos pačius „Metų automobilius” - 2013 m. buvo „Volkswagen Golf”, o 2014 m. - „Škoda Octavia”.

Latvijos „Metų automobilio 2015” finale šeštadienį 129 balus surinkęs „Ford Mondeo“ įveikė septynis konkurentus. Antrą vietą užėmė „Volkswagen Passat“, nuo nugalėtojo atsilikęs 12 balų. Trečias liko „Škoda Octavia Scout“ (103 balai).

Už prizininkų trejeto ribų liko „Nissan Qasshqai“ (100 balų). Finale taip pat varžėsi „Citroën C4 Cactus“, „Mazda3“, „Nissan Pulsar“ ir „Renault Twingo“.

Šiemet konkurse dalyvavo 32 automobiliai – tai yra rekordinis skaičius. Pagrindinė dalyvavimo konkurse sąlyga yra naujo modelio pardavimo pradžios Latvijoje data, kuri negali būti ankstesnė nei 2013 metų lapkričio 1 d.

Finale taip pat paskelbti kitų nominacijų laimėtojai:

„Latvijos Komercinis automobilis 2015“ - „Ford Transit“;
„Mažasis automobilis" - „Renault Twingo“;
„Visureigis“ - „Dacia Duster“;
„Premium automobilis“ - „Audi A6“;
„Gražiausias“ - „Ford Mondeo“;
„Sportiškiausias“ - „Subaru WRX STI“;
„Eko“ - „Toyota Yaris Hybrid“;
„Latvijos Metų automobilio 2015 Tautos simpatija“ - „Audi A6“.

Konkursas „Latvijos Metų automobilis“ vyksta nuo 1998 metų ir nugalėtojas paskelbtas jau 16 kartą. Rinkimų vertinimo komisijoje šiemet dirbo 28 nariai.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)