„Defender“ gamyba dėl įstatiminių priežasčių bus nutraukta šio dešimtmečio viduryje“, – patvirtino „Land Rover“ atstovas, tačiau nedetalizavo, kokios tai yra priežastys.

Jau žinoma, kad „Land Rover“ kuria „Defender“ įpėdinį, tačiau kompanija dar neatskleidžia jokių naujo modelio detalių.

Analitikų kompanija „Bernstein Research“ netiki, kad „Defender“ įpėdinis bus parduodamas anksčiau nei 2019 m. „Šio modelio įpėdinis dar nėra paruoštas dėl menkos paklausos ir silpnos verslo aplinkos“, – teigė analitikas Maxas Warburtonas.

2011 m. Frankfurto automobilių parodoje „Land Rover“ atskleidė „DC100 Concept“ modelį, kuris atrodė kaip potencialus būsimo „Defender“ projektas, tačiau M. Warburtonas žiniomis, šios vizijos kūrimas atšauktas. Jo teigimu, kompanija dabar nori pritaikyti dabartinio „Range Rover“ platformą.

„Defender“ buvo pirmasis „Land Rover“ modelis, pasirodęs 1948 m. Grubios išvaizdos visureigis turi ikonos statusą, jo pardavimai pasiekė beveik 2 mln. vnt. Vis dėlto pastaruoju metu paklausa smunka. Remiantis „JATO Dynamis“ duomenimis, per 8 šių metų mėnesius Europoje buvo parduota tik 561 „Defender“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)