Pernai „Lamborghini“ pardavė daugiausiai įmonės istorijoje – 2530 naujų automobilių ir tai buvo 19 procentų augimas palyginus su 2014-aisiais. Tačiau šiemet italai jau artimiausiomis dienomis laukia naujo rekordo.

Interviu „Reuters“ kompanijos vadovas Stephanas Winklemannas teigė, kad praėjusių metų pardavimo lygį „Lamborghini“ turėtų pasiekti jau šį mėnesį. Ypač sėkminga veikla pasižymi įmonės pardavėjai JAV ir Azijos (Honkongo, Makao ir Taivano) rinkose.

Verta pažymėti, kad italai išlaiko stabilius pardavimus ir žemyninėje Kinijoje, kurioje pastaruoju metu kitos prabangių automobilių markės patiria nemenkų nuostolių.

Įdomu tai, kad iki šiol geriausius pardavimo rezultatus „Lamborghini“ pasiekė įsibėgėjant pasaulinei finansų krizei 2008-ais metais, kai savo naujuosius namus surado 2430 naujų „Murcielago“ ir „Gallardo“ automobilių. Tačiau vėliau įmonės pardavimai krito ir jau 2010-aisiais gatves išvydo tik 1302 italų superautomobiliai.

Kitąmet „Lamborghini“ laukia dar didesnio proveržio, kai pavasarį salonus pasieks „Huracan Spyder“ versija. 2018-aisiais koncernas tikisi pardavimus padvigubinti, kuomet rinkai pateiks naują supersportinį krosoverį. Planuojama, kad vien jo pardavimai turės pasiekti 3000 automobilių per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)