Norint įgyvendinti užsibrėžtą tikslą, „Renault-Nissan“ aljanso vadovui teks gerokai pasukti galvą. Kaip rašo „Automotive News“, nuo 2010 m., kuomet debiutavo „Nissan Leaf“, iš viso buvo parduota tik 62 tūkst. šių elektromobilių.

Tuo tarpu „Renault“ gaminamų 4 skirtingų kategorijų elektromobilių, iki šių metų balandžio mėnesio buvo parduota dar mažiau – tik 24 688 vienetai.

Tačiau Carlosas Ghosnas nepraranda tikėjimo elektromobiliais. Pasak jo, gal iki 2017 m. ir nebus parduota 1,5 mln. „Renault“ ir „Nissan“ markių elektromobilių, tačiau jis neatsisako minties pasiekti bent jau panašų rezultatą.

Artimiausiais metais „Nissan“ pristatys 3 naujus elektromobilius, tame tarpe ir elektra varomą „Nissan NV200“. Taip pat pirkėjams bus pasiūlyta pigesnė „Nissan Leaf“ elektromobilio versija.

Iki 2013 m. balandžio parduotų „Renault“ elektromobilių kiekis

„Renault Twizy“: 9911
Renault Kangoo Z.E.“: 8760
Renault Fluence Z.E.“: 3487
„Renault Zoe“: 2530

Iš viso: 24 688

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)