Daugeliu atvejų laurai – elektromobiliams

Elektromobilių ekspertas Dainius Jakas teigė, kad elektros kainos šuolis turėtų būti laikinas, todėl žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, neverta mesti kelio dėl takelio.

„Tai turėtų trukti kažkurį laiką, tačiau vėliau kainos turėtų sugrįžti į normą. Tai kiek dabar kainuotų nuvažiuoti 100 km, labai priklauso nuo to, kur ir kada bus įkraunamas elektromobilis, o jei bus įkraunamas namuose, tai didelę įtaką kilometro kainai turės sudaryta sutartis su elektros tiekėju ir nustatyti įkainiai. Juk dabar gali būti taip, kad vienas mokės 10 euro centų už kilovatvalandę, o kitas už tą patį gali sumokėti net 80 euro centrų“, – aiškino D. Jakas.

Pašnekovas teigė, kad vidutinis elektromobilio energijos suvartojimas siekia apie 20 kWh/100 km, tad apskaičiuoti nesunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)