Vilniuje ir Kaune elektromobilių savininkai jau turi vietas, kur galėtų įkrauti savo elektrinę transporto priemonę. Tačiau Klaipėdoje, pasak savivaldybės atstovų, kol kas yra laukiama didesnės verslo iniciatyvos.

Pasak Klaipėdos miesto mero patarėjo Simono Gentvilo, savivaldybė yra atvira privataus sektoriaus pasiūlymams sprendžiant įkrovimo kolonėlių klausimą. Tačiau, patarėjo teigimu, rimtos vizijos, kaip uostamiestyje vystyti šią paslaugą kol kas niekas nepateikė.

Pasak S. Gentvilo, užsienio šalių praktiką rodo, jog tam tikrose valstybėse elektros kolonėlių įdiegimo bei priežiūros imasi komunalines paslaugas tiekiančios bendrovės.

„Žinau, kad kai kuriose Europos šalyse šias paslaugas teikia tokios bendrovės, kaip „Klaipėdos energija“, tačiau ar šiai bendrovei būtų aktualu tokią paslaugą vystyti uostamiestyje, atsakyti negalėčiau“, - kalbėjo mero patarėjas.

S. Gentvilas neneigė, jog ateityje elektromobilių įkrovimo kolonėlės mieste atsiras. Tačiau tokį žingsnį turi natūraliai padiktuoti rinka. Mat dėl kelių tokio tipo automobilių mieste pradėti diegti šią paslaugą būtų nuostolinga.

Mero patarėjo teigimu, šių ekologiškais vadinamų automobilių miestas neignoruoja, o jų vairuotojams jau yra suteiktos tam tikros lengvatos. Viena iš jų – nemokamas transporto priemonės stovėjimas apmokestintose miesto zonose. Ši lengvata galioja elektriniams automobiliams (elektromobiliams) ir vandeniliu varomoms transporto priemonėms.