Iš pradžių MG 3 bus parduodamas tik tose Europos šalyse, kur eismas vyksta dešiniąja kelio puse, tai yra Airijoje, Kipre ir Jungtinėje Karalystėje. Kompanijos atstovas teigė, jog iš pradžių gamintojas pradės dirbti su mažomis rinkomis, bet palaipsniui pereis prie didesnių.

MG 3 bus antrasis markės modelis, parduodamas Jungtinėje Karalystėje. Jis bus renkamas Longbridge iš SAIC tiekiamų Kinijoje pagamintų pilnų detalių komplektų. Gamyba vyks toje pačioje linijoje, kaip ir vidutinio dydžio sedano bei hečbeko MG 6.

Penkių durų MG 3 2010 m. buvo pristatytas Kinijoje. SAIC techniniame centre, Longbridge gamykloje, jis buvo pritaikytas Europos rinkai trisdešimties dizainerių ir trijų šimtų inžinierių. Jungtinės Karalystės pirkėjai galės rinktis iš trijų apdailos lygių bei dešimties spalvų.

Nors oficialios kainos nėra atskleistos, tačiau šaltiniai teigia, jog žemiausia kaina bus mažesnė už 10 000 svarų sterlingų (40 252 Lt).

Pradžioje automobilis bus parduodamas tik su 1.5 l benzininiu varikliu. Degalų sąnaudų ir taršos rodikliai neatskleidžiami. Tikimasi, jog vėliau automobilis galės turėti ir trijų cilindrų 1.0 l turbininį benzininį variklį, kurį SAIC kuria kartu su „General Motors“.

Nepaisant sugrįžimo į Jungtinės Karalystės rinką 2011 m., „MG Motor UK“ nepavyko pritraukti pirkėjų su MG 6. Šių metų sausį-gegužę buvo parduoti vos 107 šios markės automobiliai, o t.y. 79% mažiau nei praėjusiais metais.