Tokią lengvatą Kinijos vyriausybė populiariausioms automobilių kategorijoms skyrė daugiau nei metams – spalio pirmąją patvirtintas sprendimas galios iki 2016-ųjų pabaigos. Kaip rašo leidinys „Za Ruliom“, ekspertų vertinimu, tokia lengvata padidins automobilių pardavimus Kinijoje 300-500 tūkst. vienetų dar šiemet.

Iki šiol, pagal šalyje galiojusią tvarką, perkant naują automobilį buvo taikomas valstybinis mokestis, siekęs 10 proc. mašinos vertės. Pagal naująjį reguliavimą, automobiliai bus papildomai apmokestinami tik 5 proc. Tai galios populiariausiam šalyje naujų automobilių, kurių variklio darbinis tūris siekia iki 1,6 l, segmentui. Anot statistikos, tokių modelių pardavimai Kinijoje viršyja 60 procentų, o tai yra virš milijono automobilių per mėnesį.

"Great Wall" gamykla

Ekspertai pažymi, kad daugiausiai naudos iš tokio sprendimo gaus vietos gamintojas „Great Wall“, JAV koncernas „General Motors“, kuris Kinijoje valdo prekės ženklus „Wulin“ ir „Baojun“, bei Vokietijos įmonė „Volkswagen“. Šiai trijulei tenka 5 iš 10 mažalitražių automobilių pardavimų šalyje.

Nuo 1990 metų stabiliai augusi Kinijos naujų automobilių rinka pastaruosius 8 mėnesius stagnuoja dėl bendro šalies ekonomikos augimo sulėtėjimo ir kritusių vartotojų lūkesčių. Dauguma gamintojų jau sumažino automobilių kainas, tačiau rinkos išjudinti tai nepadėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją