Tokiu būdu Kinijos automobilių rinka pasiekė naują rekordą ir septintus metus iš eilės tapo didžiausia pasaulyje.

Lengvųjų „General Motors“ automobilių pardavimas Kinijos rinkoje pernai išaugo 5,2 proc. ir pasiekė rekordinį skaičių – 3 mln. 612 automobilių.

Bendrovė „Volkswagen“ ir kitos jos grupės įmonės sumažino pardavimus Kinijoje 3,4 proc. – iki 3 mln. 548 tūkstančių automobilių.

Kinijos automobilių gamintojų asociacija prognozuoja, kad 2016 metais rinka išaugs dar apie 6 proc., lyginant su praėjusiais metais.

Primename, kad sumažėjus paklausai, Kinijos vadovybė nuo 2015 metų spalio mėn. iki 2016 metų perpus sumažino mokestį, taikomą perkant naują automobilį su iki 1,6 l darbinio tūrio varikliu.

Be to, palaikyti paklausą ir toliau padeda gyventojų migravimas į didelius miestus. Stabdyti automobilių paklausą gali silpnėjanti Kinijos ekonomika, taip pat Kinijos megapolių vadovybės politika, ribojanti naujų automobilių registravimą, tokiu būdu kovojant su aplinkos teršimu ir automobilių spūstimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)