Pekinas svarsto padidinti importo mokesčius prabangiems europietiškiems automobiliams. Prancūzų dienraštis „Les Echos“ teigia, kad jeigu bus priimti mokesčiai, ES automobilių gamintojams parduoti mašinas Kinijoje taps nuostolinga.

Pranešama, kad kinai gali papildomai apmokestinti į šalį įvežamas ES pagamintas mašinas, turinčias 2.0 l ir didesnio darbinio tūrio variklius.

Bet koks panašus žingsnis reikštų tai, kad Vokietijos prestižinių automobilių gamintojai „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“ patirtų didelių sunkumų.

Papildomi mokesčiai labiausiai kirstų „Mercedes“ S-klasei, BMW 6 ir 7-serijos modeliams ir visiems „Audi“, šiuo metu vežamiems iš Europos, įsitikinęs „Morgan Stanley” analitikas Vikashas Patelis.

Tai būtų itin skausmingas sprendimas „Mercedes“ markei, kuri ruošiasi rinkai pristatyti naujos kartos S-klasę. Visi S-klasės automobiliai turi didesnio nei 2.0 l darbinio tūrio variklius ir yra gaminami Vokietijoje. Net pusė S-klasės pardavimų sudaro būtent Kinijos rinka.

Skaičiuojant bendrai, 55 proc. „Mercedes“ automobilių Kinijoje yra importuojami. BMW į šalį įveža 50 proc., „Volkswagen“ koncernas – 15 proc. mašinų.

Neoficialiai teigiama, kad nauji mokesčiai ES importui gali įsigalioti nuo rugsėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)