Vidurio Afrika – vienas vargingiausių regionų visame pasaulyje, transporto infrastruktūra čia itin prasta, o transporto priemonės, kurias vairuoja vietos gyventojai, dažniausiai yra senos, perdarytos ir vos važiuoja.

Tačiau Kinijos verslininkai nepabūgo Afrikos skurdo – automobilių gamintoja „Chery“ nusprendė išnaudoti neliestus Afrikos išteklius ir statyti gamyklą Kenijoje. Pigių automobilių gamintoja laikosi strategijos plėstis į mažiau išsivysčiusias rinkas, nes taip lengviau parduoti vakaruose ne itin vertinamo prekės ženklo automobilius.

Į gamyklą Kenijoje „Chery“ planuoja investuoti 50 mln. JAV dolerių. Kaip gamyklai ši suma nepaprastai maža, bet Afrikoje tai dideli pinigai. Kompanija jau išbandė šią rinką pernai suteikusi gamybos franšizę vietos įmonei, kuri sugebėjo parduoti 120 naujų automobilių. Tai gana nemažai, turint galvoje, kad apie 65 proc. Kenijos rinkos sudaro naudoti „Toyotos“ modeliai, o kitą rinkos dalį – taip pat ne pirmos jaunystės automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)