Šioje parodoje buvo surengtas visiškai naujo elektromobilio koncepcinio modelio „Imagine by Kia“ debiutas. Kartu su juo parodos stende stovi ir naujos kartos elektromobilis „e-Soul“, kuriam tai yra debiutas Europos rinkoje. Be to, „Kia“ paskelbė apie „Niro“ modelių atnaujinimą ir parodoje parodė net dvi „Niro“ versijas – paprastą hibridą ir „plug-in“ tipo hibridą, kurio akumuliatoriai gali būti pakraunami iš elektros lizdo.

Norėdama pademonstruoti savo technologijas, „Kia“ kompanija į parodą atvežė automobilius, kurie visi turi pažangią pavaros sistemą – hibridinę arba elektrinę.

Kia Motors Europe“ vykdantysis direktorius Emilio Herrera sakė, kad „automobilių elektrifikacija yra pagrindinis elementas, kuriuo „Kia“ kompanija grindžia savo pasaulinę tolesnio vystymosi strategiją. Šiuo metu vienas iš aštuonių pasaulyje parduodamų „Kia“ automobilių yra varomas elektros arba jo vidaus degimo varikliui sukti ratus padeda elektros variklis. Kol daugelis automobilių gamintojų dar tik kalba apie savo planus elektrifikuoti savo gaminamus modelius, pažangios pavaros sistemos mūsų automobiliuose jau sėkmingai diegiamos daugelį metų ir įgauna vis daugiau populiarumo tarp pirkėjų. Šioje parodoje pristatydami naujos kartos „e-Soul“ ir atnaujintą „Niro“ hibridinių modelių gamą mes esame užtikrinti tokio tipo automobilių populiarumo didėjimu. Netrukus pristatysime dar daugiau tokių automobilių modelių.“

Ženevoje „Kia“ parodė ir naują pažangią „Uvo Connect“ telematikos sistemą, kuri jau yra įdiegta naujuose šioje parodoje pristatytuose modeliuose. Artimiausiu metu ši technologija bus įdiegta ir į kitus „Kia“ modelius.

„Imagine by Kia“ konceptinis modelis buvo sukurtas kompanijos dizaino Europos centre Vokietijoje, Frankfurte.

„Kia Motors Europe“ viceprezidentas, atsakingas už dizainą, Gregory Guillaume, sako: „Kurdami šį automobilį mes įsivaizdavome ne tik elektromobilį, galintį nuvažiuoti didelį atstumą, įkrovimo stotelių tinklą ar važiavimo dinamiką, bet ir pasistengėme suteikti pritrenkiantį įspūdį visiems, pamačiusiems šį kūrinį. Mes siekiame, kad šis automobilis, pravažiuojantis gatve, priverstų praeivius sustoti ir nulydėti jį žvilgsniais. Šis automobilis ne tik pakels jūsų pulsą, jeigu vairuosite jį lenktynių trasoje, bet ir hipnotizuos praeivius – tai naujas emocinis užtaisas, skirtas sudominti žmones elektra varomais automobiliais.“

Tai elektra varomas keturių durų automobilis, specialiai sukurtas taip, kad netilptų į jokius rėmus, kalbant apie kėbulo tipą. Savo formomis jis primena ir atletišką sedaną, ir praktišką krosoverį ir sportišką kupė. „Imagine by Kia“ yra skirtas parodyti, kuria kryptimi eis kompanijos automobilių dizaineriai, kurdami naujus būsimus „Kia“ modelius.

„Kia“ Europos dizaino studijos kūrėjai pasistengė maksimaliai išnaudoti automobilio vidinę erdvę ir sukurti erdvų ir šviesų interjerą. Norėdami pasišaipyti iš naujausios didžiulių ekranų automobiliuose mados, dizaineriai jų šio automobilio viduje sumontavo net 21. Jie visi vienas paskui kitą išrikiuoti centrinėje konsolėje išilgai priekinio stiklo.

"Kia" Ženevoje pažėrė elektrinių naujienų

Nors šis automobilis nebus gaminamas serijiniu būdu, nemažai jo interjero ir eksterjero dizaino elementų bus panaudota būsimuose „Kia“ modeliuose.

„e-Soul“ Europos debiutas

Trečioji elektromobilio „e-Soul“ karta kaip niekada išraiškinga ir įsimintina. Pirmą kartą šis automobilis bus gaminamas Europoje, o pirkėjai galės rinktis vieną iš dviejų pavarų tipų – su 64 kWh arba 39,2 kWh talpos akumuliatoriais.

Šis automobilis pasižymi net trečdaliu geresniu ekonomiškumu, negu dabar populiariausias Europoje tokio tipo automobilis. Europoje „Soul“ nebus parduodamas su vidaus degimo varikliu.

Viduje automobilis funkcionalus, o jo interjeras kurtas ir atsižvelgiant į garso sistemą bei jos skambesį. Salono apšvietimas ir šiame modelyje galės mirksėti į taktą salone skambančiai muzikai. Automobilis turi kone visas sistemas, kurios šiuo metu naudojamos automobilių pramonėje – nuo belaidės telefono įkrovimo galimybės, informacijos atvaizdavimo ant priekinio stiklo, iki itin aukštos kokybės „Harman Kardon“ garso sistemos.

Prietaisų skydelyje – 10.25 colių skersmens ekranas su „Uvo Connect“ telemetrijos sistema. Čia galima matyti viską – nuo eismo intensyvumo realiu laiku, iki oro ar greta esančių laisvų stovėjimo vietų. „e-Soul“ modelyje ši sistema papildomai suteikia informaciją apie šalia esančias elektros krovimo stoteles. Prie sistemos galima prisijungti ir naudojantis išmaniuoju telefonu ir per atstumą keisti kai kurias funkcijas, pavyzdžiui pašildyti ar atvirkščiai atvėsinti automobilio saloną prieš kelionę.

Naujasis „e-Soul“ prekyboje pasirodys jau pirmąjį šių metų ketvirtį, tačiau tik kai kuriose Europos rinkose, ir vėliau geografija plėsis.

"Kia" Ženevoje pažėrė elektrinių naujienų

Atnaujintas „Niro“ modelis

Ženevoje debiutavo atnaujinti „Niro“ modeliai su modernizuota hibridine sistema ir „plug-in“ hibridinė versija. Atnaujinta ne tik automobilio išorė, bet ir interjeras. Jame panaudota daugiau aukštos kokybės medžiagų, sukurta nauja spalvų gama. Be to, ir „Niro“ modeliuose nuo šiol montuojama nauja itin pažangi „Uvo Connect“ sistema.

Nuo 2016 metų, kai šie automobiliai pasirodė prekyboje, visame pasaulyje buvo parduota daugiau kaip 270 tūkst. „Niro“ modelių, iš kurių daugiau kaip 100 tūkst. važinėja Europos keliais.

Pernai „Niro“ buvo penktas pagal populiarumą „Kia“ modelis Europos rinkoje, o jo populiarumas palyginus su metais anksčiau padidėjo net 33 procentais, iš kurių buvo nupirkti 34,6 tūkst. hibridiniai ir dar beveik 10 tūkst. vnt. „plug-in“ tipo hibridinių modelių.

Atnaujinto „Niro“ modelio prekyba visoje Europoje prasidės antrą šių metų ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją