„Clio“ tapo pirmuoju „Renault“ modeliu, kuriame įkūnyti „DeZir“ koncepciniame automobilyje matyti bruožai. Pagal šią kryptį bus kuriami ir kiti šios markės automobiliai.

„Jokių smailių ar agresyvių kampų, tik patrauklūs išlinkiai, kurie tiesiog traukia apžiūrėti ir apčiupinėti automobilio formas,” – sakė kompanijos viceprezidentas dizainui Laurensas van den Ackeris. „Clio“ yra pirmasis serijinis modelis, sukurtas jam nuo 2009 m. vadovaujant „Renault“ dizaino padaliniui.

Kompanijos teigimu, dabar „Clio“ atrodys dar dinamiškesnis ir išraiškingesnis. Naująjį „Clio“ bus galima įsigyti aštuonių skirtingų kėbulo spalvų, įskaitant ir ugnies raudonumo (angl. Flamme Red), kuri buvo parinkta remiantis „DeZir“ koncepciniame automobilyje naudotu raudonu atspalviu.

Pirkėjai „Clio“ galės užsisakyti su nauja „Renault R-Link“ sistema, kurią sudaro septynių colių įstrižainės lietimui jautrus ekranas, integruota „TomTom®“ navigacija ir kt.

Variklių pasiūloje bus du benzininiai agregatai (trijų cilindrų, 0.9 l „Energy TCe 90“ ir 1.2 l „TCe 120“) bei naujasis dyzelinis „Energy dCi 90“. Pastarasis 1.5 l variklis bus ekonomiškiausias pasirinkimas – žadama, kad vidutinės degalų sąnaudos sieks 3,2 l/100 km, o CO2 emisija – 83 g/km..

Naujos kartos „Renault Clio“ gaminama Flinse (Prancūzijoje) ir Bursoje (Turkijoje).

Nuo pirmojo „Clio“ premjeros 1990 m. parduota apie 11,5 mln. šių automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)