Rekonstruojamame kelio ruože (nuo 78,16 iki 85,21 km) stiprinama kelio danga, tvarkomi inžineriniai tinklai, diegiamos eismo saugos ir aplinkosaugos priemonės. Atnaujinamas tiltas per Verknės upę.

Vienas iš svarbiausių darbų – sankryžos su krašto keliu Antakalnis–Alytus–Merkinė rekonstrukcija. Intensyvaus eismo sankryžoje dažnai įvykdavo įskaitiniai eismo įvykiai, čia buvo susidariusi „juodoji dėmė“. Dabar ši sankryža pertvarkoma į žiedinę, joje bus įrengtas apšvietimas.

Atliekami rekonstrukcijos darbai visame ruože pagerins eismo sąlygas ir saugą, sumažės išlaidos kelio priežiūrai ir taisymui.

Kelias A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė priklauso transeuropiniam kelių tinklui ir sutampa su E28 europine magistrale. Tai viena iš pagrindinių jungčių tarp sostinės Vilniaus ir pietinės Lietuvos dalies. Šalia kelio yra turistų ir poilsiautojų mėgstamos vietos – Trakai, Aukštadvaris, Birštonas.

Tarptautiniai maršrutai šiuo keliu veda į Lenkiją ir kitas Europos valstybes, tranzitu važiuojama Baltarusijos ir Kaliningrado srities kryptimis.

Kelio rekonstrukcija vykdoma pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Transeuropinės reikšmės automobilių kelių infrastruktūros pralaidumo didinimas, techninių parametrų gerinimas“. Darbus numatoma baigti iki šių metų pabaigos, bendra jų vertė – 22,80 mln. litų. Iš jų 18,45 mln. litų sudaro Europos Sąjungos sanglaudos fondo parama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)