„Žiemai keliams valyti parengta per 700 sunkiasvorių transporto priemonių, suformuotos žiemos tarnybos budėtojų, vairuotojų ir mechanizatorių komandos, sukalibruota kelio dangos slidumo matavimo įranga, optimizuoti maršrutai. Atnaujinamas technikos parkas“, – tvirtina AB „Kelių priežiūra“ generalinis direktorius Rolandas Rutėnas.

Šiuo metu 65 sandėliuose yra 37 tūkst. tonų druskos ir virš 24 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio. Artimiausiu metu bus atgabenta dar virš 25 tūkst. tonų druskos. Druskos ir mišinio kiekis sandėliuose nuolat pildomas.

Dėmesys prevencijai

Trečią žiemos sezoną bendrovė daug dėmesio skiria prevenciniams barstymams aukščiausio priežiūros lygio keliuose. Kelių priežiūros valdymo centro (KPVC) specialistai, budintys visą parą, naudojasi moderniomis technologijomis ir stebi artimiausių 16 valandų kelių prognozes.

Pažangiausia pasaulyje kelių priežiūros programinė įranga, sukurta Švedijos mokslininkų, apdoroja duomenis, gaunamus iš Kelių oro sąlygų informacinės sistemos (KOS) stotelių, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, geografinės informacinės sistemos (GIS) ir barstytuvų.

Šį žiemos sezoną į sistemą planuojama įtraukti ir automobilių srauto duomenis: ar suveikė stabdžių antiblokavimo sistema (ABS), ar įjungti valytuvai, koks valytuvų intensyvumas, kokia oro temperatūra ir kt.

Prižiūrimi pagal skirtingus lygius

Lietuvoje yra daugiau nei 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių. AB „Kelių priežiūra“ informuoja, kad atsižvelgiant į kelių svarbą žiemos priežiūros darbai skirstomi į tris lygius. Didžiausias dėmesys skiriamas magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias.

Keliuose A5 ir A8 („Via Baltica“) bei A1 (Vilnius–Kaunas–Klaipėda) priežiūros darbai vykdomi visą parą.” Ir “Užtikrinus optimalias vairavimo sąlygas magistraliniuose keliuose, barstomi ir valomi krašto. Baigus darbus intensyviausiuose ruožuose priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose.

Iškilus bet kokiems su keliais susijusiais klausimais vairuotojai gali kreiptis į Eismo informacijos centrą telefonais: 1871, +370 615 49300, +370 5 2329677.

Kelių priežiūros lygius ir darbus, kokiu laiku vyksta kelio ruožuose, galima pasitikrinti internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)