Išankstiniame „Europos metų automobilio 2014“ dalyvių sąraše – 30 modelių. Konkurse gali dalyvauti tik nauji automobiliai, kurie jau yra parduodami ar iki metų pabaigos pasirodys bent penkių Europos šalių rinkose. Dar vienas kriterijus – numatomi metiniai pardavimai turėtų būti bent 5 000 vnt.

Daugiausiai atstovų turi BMW ir „Toyota“ - po tris. Tiesa, organizatoriai praneša, kad galutinis kandidatų sąrašas bus patvirtintas lapkričio mėnesį.

Balsavimas vyks dviem etapais. Po pirmojo paaiškės septyni finalininkai – tai įvyks iki gruodžio vidurio. Nugalėtojas bus paskelbtas 2014-ųjų kovo 3 d., prieš prasidedant Ženevos automobilių parodai.

DELFI primena, kad „Europos metų automobiliu 2013“ kovo mėnesį buvo išrinktas septintos kartos „Volkswagen Golf“. Finale jis milžiniška persvara aplenkė „Subaru BRZ“/„Toyota GT86“ (dalyvavo kaip vienas modelis) ir trečioje vietoje likusį „Volvo V40“.

Fotogalerijoje – konkurso „Europos metų automobilis 2014“ dalyviai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)