„Vokietijos kompanijų užimama Vakarų Europos rinkos dalis sudaro daugiau nei 47 proc., – sakė Vokietijos automobilių pramonės asociacijos (VDA) prezidentas Matthiasas Wissmannas. – Todėl vokiški prekės ženklai, prie kurių priskiriami ir „Volkswagen“ grupei priklausantys „Seat“ ir „Škoda“, tikrai yra lyderiai“.

Vokietijoje šios šalies gamintojai užima 70 proc. rinkos. Ši statistika sudaryta remiantis 2010 metų naujų automobilių pardavimų rezultatais.

VDA duomenimis, vokiečiai turi daugiau nei 11 proc. JAV rinkos ir užima 20 proc. rinkos Kinijoje bei Brazilijoje.

Rusijoje vokiečiai užima 16 proc. rinkos, o 80 proc. į Japoniją įvežamų automobilių yra iš Vokietijos.

Statistika rodo, kad pernai Vokietijos kompanijos pagamino 11,6 mln. automobilių, iš kurių 5,5 mln. vnt. nuo konvejerių nuriedėjo šalyje esančiose gamyklose, o 6,1 mln. vnt. – užsienyje.

„Šiemet tikimės, kad gamyba pasieks 12,5 mln. automobilių, iš kurių 5,9 mln. bus pagaminti Vokietijoje“, – sakė M. Wissmannas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją