„Šiandien mokslo fantazija tampa realybe, – taip apie autonomiškus automobilius kalbėjo J.Brownas. – Kiekvienas, sėdęs į tokį automobilį, pasijus kiek baikščiai, tačiau tai pasikeis“.

Šiemet kiek anksčiau Nevada tapo pirmąja valstija, įteisinusia autonomiškus automobilius, tą patį planuoja padaryti ir Arizona, Havajai, Florida ir Oklahoma.

„Šie automobiliai padeda išvengti incidentų kelyje, jie gali saugoti gyvybes, kurti darbo vietas ir sumažinti spūstis, – tikino „Google“ atstovas Sergejus Brinas. – Tikiuosi, kad be vairuotojo galintys važiuoti automobiliai bus gerokai saugesni už žmonių vairuojamas mašinas“.

„Google“ teigimu, jų bandomi autonomiški automobiliai (daugiausia tai – modifikuoti „Toyota Prius“) yra nuvažiavę beveik 500 tūkst. km ir nepatekę į jokius incidentus kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)