Planuojama, kad gamykla bus statoma Vakarų Slovakijoje esančiame Nitros mieste, o ši vieta buvo pasirinkta dėl itin geros infrastruktūros ir automobilių gamintojams palankios mokestinės politikos. Jei šiais metais bus pasirašyti visi reikiami dokumentai, gamykla savo darbą pradės 2018 metais ir per dešimtmetį pasieks maksimalias, 300 000 automobilių per metus siekiančias gamybos apimtis.

Šiuo metu Slovakijoje ne vienas automobilių gamintojų turi savo gamyklą. „Volkswagen“ koncernas čia surenka „Touareg“ ir „Audi Q7“ modelius, pro korėjiečių „Kia“ gamyklos vartus kasmet išrieda daugiau kaip 300 000, „Peugeot-Citroen“ koncerno – daugiau kaip 255 000 naujų automobilių.
„Jaguar Land Rover“ pirmąją ne Didžiojoje Britanijoje esančią gamyklą atidarys Kinijoje spalio mėnesį, kitais metais savo veiklą pradės nauja gamykla Brazilijoje, taip pat pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su „Magna Stayer“ automobilių gamykla Grace, Austrijoje.

Kompanijos 2014-2015 metų ikimokestinis pelnas siekė 2,61 milijardą svarų – dvigubai daugiau nei 2010 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)