Elektra įkraunamas „Mitsubishi i-MiEV“ „Euro NCAP“ bandymuose už saugumą gavo 4 žvaigždutes. Pagal šį modelį yra gaminami ir „Peugeot iOn“ bei „Citroën C-Zero“ elektromobiliai, turintys tą pačią saugumo įrangą, todėl ir jie gavo tokį pat 4 žvaigždučių įvertinimą.

„Mes pripažįstame, kad „Mitsubishi“ pastangos įrodo, jog elektromobiliai gali būti tokie pat saugūs kaip ir kiti. Galima teigti, kad ateityje 5 žvaigždučių įvertinimas elektromobiliui nėra nepasiekiamas. Elektromobilių pirkėjai gali būti tikri, kad jų automobilis bus toks pat saugus kaip ir įprastos transporto priemonės“, – sakė „Euro NCAP“ generalinis sekretorius Michielis van Ratingenas.

Organizacija taip pat įvertino dar keturių modelių saugumą. Didžiausiu nusivylimu šįkart įvardintas SUV klasės visureigis „Dacia Duster“. Šis Rumunijos automobilių gamintojo modelis surinko tik 3 žvaigždutes.

To paties segmento atstovai „Mitsubishi ASX“ ir „Nissan Juke“ buvo įvertinti 5-iomis žvaigždutėmis. Maksimalų įvertinimą už saugumą gavo ir mažas vienatūris „Hyundai ix20“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją