Nors vairuotojai vaizdo registratoriumi dažnai užfiksuoja šiurkščius KET pažeidimus ir tikisi, jog jų paviešinimas - prevencinė veikla, tačiau už tai jie gali atsidurti teisiamųjų suole, rašo ve.lt.

„Ar tikrai keliuose siautėjančių vairuotojų privatumas yra aukščiau visko? Juk aišku, kad medžiagą filmuoji ne tam, kad vakare vienas pats ją žiūrėtum. Tikslas yra kitoks - sudrausminti įžūlius vairuotojus. Juk viešumas pati geriausia prevencija“, - stebisi tokiais inspektorių perspėjimais vairuotojai.

Visgi Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) atstovai siūlo neužsiiminėti tokia prevencija, nes ji esą prasilenkia su dabar šalyje galiojančiais įstatymais.

Anot specialistų, kol nėra aiškaus vaizdo registratoriumi užfiksuotų įvykių panaudojimo reglamentavimo, vairuotojams rekomenduojama vaizdo registratoriaus medžiaga naudotis tik tada, kai įvykyje dalyvauja patys registratorių naudotojai, tačiau neskelbti jos internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (598)