Įmonė ragina vairuotojus būti atidiems ir laikytis saugaus greičio.

Anot pranešimo, šią naktį žadamas atšalimas dėl kurio gatvėse gali susiformuoti plikledis. Ypatingai pavojingais gali tapti tiltai bei viadukai, miškingos ir arčiau vandens esančios vietovės.

Įmonė teigia, kad į gatves jau pajudėjo druskų barstytuvai.

„Patirtis rodo (ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) turi tai patvirtinančius duomenis), kad prevenciniai barstymai, atliekami maždaug 2 val. prieš orų permainas, yra itin efektyvūs:
1) Neleidžia ant gatvių paviršiaus susidaryti ledo ar suspausto sniego sluoksniui;
2) Naudoja 4-5 kartus mažiau druskos nei susidariusio ledo ar sniego tirpdymui“, – rašoma pranešime.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad plikledžio tikimybė gali išlikti ir ketvirtadienį ryte, kuomet oro temperatūra dar daug kur bus silpnai neigiama.

Antroje dienos pusėje pradedant vakariniais rajonais ims daugėti debesų. Pajūryje vakarop jau galimas ir nedidelis lietus. Taip pat pradės stiprėti vėjas. Pasisukęs iš vakarų, pajūryje antroje dienos pusėje taps gūsingas, siekiantis 15-18 m/s. Įdienojus oro temperatūra kils iki 1-6 laipsnių šilumos. Šilčiausia, 5-6 laipsniai šilumos bus pajūryje, o šiaurės rytiniame šalies pakraštyje tesušils iki 1-2 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)