Eismo informacijos portale Eismoinfo.lt nurodoma, kad sukibimas prastas ne tik nuo pagrindinių kelių nutolusiose atkarpose.

Apsnigtos ir šalies magistralės. Nurodoma, kad sukibimas blogas ir eismo sąlygos sudėtingos kelyje iš Klaipėdos į Kauną ir Vilnių, taip pat ir magistralėje, jungiančioje Panevėžį, Ukmergę ir Vilnių.

Akcentuojama, kad kai kur sniego sluoksnis toks, kad siekia iki 10 cm gylio.

Vairuotojai praneša ir apie pirmąsias avarijas. Pavyzdžiui, Panevėžio aplinkkelyje susidūrė du vilkikai ir lengvasis automobiliai. Informuojama, kad eismo nelaimių yra ir daugiau: važiuojant nuo Panevėžio į Vilnių, greitkelyje, nuo kelio nulėkę keli lengvieji automobiliai.

Spūstys ir avarijos nuo ankstyvo ryto

Vairuotojai, išsirengę į darbus kituose miestuose, pabrėžia, kad važiuoti ypač sudėtinga. Kelių valyti nespėjama, todėl juos dengia sniegas, po kuriuo kai kuriose atkarpose yra ir plikledis.

Stingsta net ir magistralės, kadangi judėti jomis įmanoma tik pasirinkus saugų greitį. Kaip praneša Delfi skaitytojai, ypač sudėtinga situacija susiklosčiusi kelyje iš Kauno į Vilnių ties Vieviu, Grigiškėmis.

Grūstys formuojasi ir miestų gatvėse. Sostinėje eismo gatves stebinčioje sistemoje nurodoma, kad dar gerokai prieš 7 val. ryto automobilių eismas ėmė stoti Kareivių, Geležinio Vilko, Ozo gatvėse. Užsikimšo ir Pilaitės prospektai, pagrindiniai įvažiavimai į Vilnių iš Trakų, Molėtų, Nemenčinės pusių.

Įspėjama ir dėl smulkių eismo įvykių, kurie gali pasipilti dėl saugaus atstumo nesilaikymo ir tinkamo greičio nepasirinkimo.

Vairuotojai praneša, kad du eismo įvykiai stabdo eismą Eišiškių plente, pakeliui į Vilnių. Taip pat eismo įvykis laukia važiuojant iš Nemėžio Vilniaus link, netoli Liepkalnio.

Snygis prasidėjo dar naktį

Trečiadienio vakare prasidėjęs ir šiuo metu besitęsiantis snygis, vietomis stiprus, pradedant nuo vakarų, pietvakarių, sniego danga padengė visą šalį. Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, padengtos prispausto, pažliugusio sniego sluoksniu, vietomis provėžotos.

Šiaulių, Radviliškio ir Vilniaus rajonuose eismo sąlygas sunkina plikledis.

„Kelių priežiūros“ darbininkai apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl Lietuvos automobilių kelių direkcija vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Kaip elgtis vairuotojams?

Esantiems kelyje pabrėžiama, kad susiklosčius tokioms eismo sąlygoms bei esant prastam sukibimui visuose keliuose, svarbu pasirinkti saugų, ne leistiną, greitį. Eismo ekspertai pabrėžia, kad kai kuriais atvejais tai gali būti ir 50-70 km/val., nors ir važiuojama magistralėje.

Taip pat esant blogam sukibimui pabrėžiama, kad nereikėtų daryti staigių judesių: staigiai akceleruoti, staigiai spausti stabdžių pedalo, staigiai sukti vairo. Toks elgesys gali išprovokuoti nevaldomą slydimą ir tapti eismo įvykio priežastimi.

Pabrėžiama ir tas, kad jeigu važiuoti bijoma, nesijaučiama saugiai, vertėtų likti namuose ir nevairuoti.

Laukia ir lietus, ir šlapdriba

Oro temperatūra rytą svyravo nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur krituliai: lietus, šlapdriba, pereinantys į sniegą.

Pietvakarių, pereinančio į vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, pajūryje – 23–25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos, po pietų temperatūra pradės žemėti, formuosis plikledis.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/275.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)