Diena prasidėjo kaip ir visos kitos, pasakojama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai. Devintą valandą ryto 25 pradinės mokyklos „Pakalikų“ klasės mokiniai atvyko į Salle Gracia mokyklą Barselonoje. Jie nusiėmė kuprines ir pasikabino striukes. Belaukiant pro duris įeinančio mokytojo staiga vietoj jo pro duris įžengė SEAT Techninio centro inžinierius Xavieras Agustinas ir dizainerė Amanda Gomez, kurie pakvietė vaikus apsilankyti SEAT automobilių gamykloje.

Stojus nejaukiai tylai Xavieras pralaužė ledus paprašęs vaikų papasakoti, „kokį naują automobilį jie sukurtų“. Vaikai į klausimą reagavo žaibiškai ir apipylė inžinierių pasiūlymais.

Septynmetis Leonardas sakė sumontuotų „lėktuvo variklius ir padarytų taip, kad automobilis važiuotų po vandeniu“. Ona neatsiliko originalumu ir norėtų, kad jos kuriamas naujas automobilis turėtų sparnus. „Aš norėčiau, kad automobilis turėtų mygtuką, kurį paspausčiau ir jis važiuotų pats“, – klasei pareiškė Julija.

Inžinierius vaikus patikino, kad jų svajonės yra visai netoli tiesos.

„Mes kuriame automobilius, kurie sugeba patys atsistoti į stovėjimo vietą. Viskas, ką turite daryti, tai tik maigyti pedalus, o vairas pats sukasi, kaip reikia. Automobilis įsispraudžia į laisvą vietą aikštelėje iš pirmo karto“, – pasakojo SEAT inžinierius.

Jis pridūrė, kad „mes turime automobilių, kurie matuoja atstumą iki kitos transporto priemonės. O kai privažiuojate per arti, automobilis pats ima lėtinti greitį,“ – sakė SEAT inžinierius.

Mažoji Silvija svajojo, kad naujojo automobilio langai užsivertų ir atsivertų tiesiog paliepus. Tada Xavieras atsistojo ir nuėjo link jos, rodydamas ant riešo „Smart Watch“ laikrodį.

„Matote šį laikrodį? Jis gali atrakinti arba užrakinti duris, parodyti, kiek automobilis sunaudojo degalų. Jis netgi žino, kur jūs pastatėte savo automobilį“, – dėstė Xavieras.

„Negali būti!“, – nuaidėjo nuostabos kupini šūksniai.

Dizainerė Amanda iš karto sulaukė klausimo, nuo ko prasideda automobilio kūrimas.

„Pirmiausia reikia įrankio, kurį, neabejoju, tikrai turite klasėje ir jūs. Taip – tai pieštukai. Kiekvieno automobilio kelias prasideda nuo eskizo. Tam reikia pieštuko, popieriaus ir vaizduotės,“ – pasakoja Amanda.

Dizainerė vaikams parodė keletą SEAT modelių eskizų ir jie liko sužavėti.

Xavierui vaikai taip pat turėjo klausimų. Vienas pagrindinių – kiek laiko trunka pagaminti automobilį.

„Vidutiniškai – apie 17 valandų“, – atsakė Xavieras.

„Tačiau viena yra surinkti automobilį, o kita – jį sukurti. Tam prireikia net trejų-ketverių metų“, – pridūrė jis.

Vėliau Amanda pasiūlė žaisti robotus. Kol vaikai imitavo robotų judesius, SEAT dizainerė jiems aiškino, kad SEAT gamykloje yra daugiau negu 2000 robotų, kurie kuria automobilį, o jų judesiai primena gerai surepetuotą šokį. Xaviero grupės vaikai taip pat prisijungė prie „robotų“ šokio.

Vėliau vaikai su SEAT komandos nariais tyrinėjo, kaip tvirtinama automobilinė kėdutė, mažiesiems buvo vaizdžiai pasakojama, kas yra saugos oro pagalvės, kam jos reikalingos ir kaip šie „balionėliai“ veikia.

Prieš atsisveikinant padėkojant už šauniai praleistą dieną Xavieras ir Amanda pakvietė vaikus į salę pažiūrėti „mažos staigmenos“. Ji slėpėsi už užuolaidų, kurios lėtai vėrėsi... Vaikai šnabždėjosi spėliodami, ką jie netrukus išvys. Septynmečių klasė buvo patys pirmieji, pamatę pirmą SEAT istorijoje kompaktinį visureigį.

„Jėga...“, – girdėjosi susižavėjimo kupini balsai.

Tokios reakcijos SEAT komanda tikisi sulaukti ir pasaulinės šio modelio premjeros metu Ženevos automobilių parodoje, iki kurios liko paskutinės savaitės.

Papildyta

Tuo metu ketvirtadienį naujojo SEAT visureigio nuotraukos jau paplito po internetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)