Tikriausiai nė nereikia sakyti, kad „Volkswagen“ į naujo „Tiguan“ kūrybą investavo daug, labai daug. Tai automobilis, kurio pristatymas gamintojui yra svarbiausias šių metų įvykis. Ekspertai tikisi, kad jis Kinijos rinkoje taps tikra sensacija. Na, bent jau tikėjosi, kol nepaaiškėjo, kad bendrovė, pavadinimu „Zotye“, be menkiausių sąžinės priekaištų pagamino jo kloną.

Apie „Zotye“ darbelius jau sklando legendos. Jie žymiai sumanesni už tuos, kurie nukopijavo „Range Rover Evoque“ – elgiasi atsargiau. Jie pakeičia kelias esmines detales, todėl autorines teises ir patentus ginantys pareigūnai jiems nekvaršina galvos.

Šiuo atveju skiriasi priekinės grotelės, nes jos buvo pasiskolintos iš „Cross Coupe GTE“ koncepcinio modelio, tačiau visa kita – tarsi iš akies trauktas „Tiguan“. Pavyzdžiui, jo galiniai žibintai identiško dizaino kaip ką tik „Volkswagen“ pristatytieji. Visureigio viduje taip pat bandyta perteikti „Tiguan“ dvasią. Skirtumas tik tas, kad buvo panaudotos pigesnės ir spalvotos medžiagos.
Kinai nukopijavo "Volkswagen Tiguan" automobilį
„Zotye“ – geras apie automobilius rašančiųjų ir jais besidominčiųjų pažįstamas. Praeitais metais bendrovė pristatė negrabią variaciją „Audi Q3“ tema. Iki šiol drąsiausias ir bjauriausias jų bandymas klonuoti visureigį buvo „Porsche Macan“ kopija.
"Volkswagen Tiguan"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)